- hirdetés -

Mint arról korábban hírt adtunk, az orosházi orvos nem először vág neki az útnak, hogy futásával, valami nemes cél érdekében gyűjtsön. Legutóbb az Orosházi Kórház gyermekosztálya számára sikerült neki egy fényterápiás eszközt vásárolnia és ajándékoznia.

Dr. Szelényi Zoltán ismét jótékonysági futásra szánta el magát. Ezúttal az orosházi Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda, Fejlesztő Nevelés- oktatást Végző Iskola számára szeretne egy interaktív táblát átadni.

Dr. Szelényi Zoltán (Fotó: OrosCafé)

– A Wesley a szívügyem, hisz Orosházán és környékén ez az egyetlen iskola, amely speciális nevelési igényű gyermekekkel foglalkozik. Ezek a gyerekek tanulási, koncentrációs problémákkal küzdenek. Sokkal jobban megfog egy nehezen koncentráló gyereket egy olyan eszköz, amely egyszerre több érzékszervére hat. Ezért egy interaktív táblának különösen nagy szerepe lehet az oktatásukban.Többen vannak azok is, akiknek nincs meg a lehetőségük otthon a digitális világhoz kapcsolódni, itt a digitális kommunikáció alapfogalmaival megismerkedhetnek. Ezek alapján azt gondolom, hogy nagyon fontos, hogy ez az iskola rendelkezzen egy ilyen eszközzel. Egy ilyen tábla – nyilván minőségtől függően – 700000 forinttól megvásárolható. Ezt a 7-800 ezer forintot céloztam meg a mostani futással – foglalta össze dr. Szelényi Zoltán.

Legutóbb a kórház gyermekosztálya részére gyűjtött futásával (Fotó: OrosCafé)

Az orosházi traumatológus hetente három alkalommal, 5-10 kilométert fut. Egyrészt saját egészsége érdekében, másrészt az ilyen nagyobb futáshoz szükséges erőnlét és állóképesség megszerzéséért. Mint mondta, nagyon bízik benne, hogy sokan – magánemberek és cégek, szervezetek egyaránt – állnak majd az önzetlen akció mellé és a meghirdetett számlaszámon csatlakoznak a jó szándékhoz.

Andrásik Eszter, az Érted Vagyunk Egyesület elnöke nagy örömmel fogadta a doktor ötletét és segítő szándékát.

– Nagyon nagyon örültünk. Tulajdonképpen megható is ez az egész. Nagyon sok embert megszólít ezzel az akcióval, az interaktív tábla pedig nagyon jó dolog és borzasztó szükséges ezeknek a gyerekeknek. Nagyon szurkolunk és kívánjuk, hogy a doktor elérje a célját és sok ember álljon mellé és segítsen – tette hozzá az elnök.

Adományaikat az Érted Vagyunk Egyesület számlájára utalhatják a 10700316-72053867-51100005 számlaszámra. (Közleményben szíveskedjenek az „interaktív tábla” szöveget feltüntetni.)

A jótékonysági futás részleteiről itt találnak összefoglalót:https://www.facebook.com/drszelenyizoltan/videos/565499768281155/

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.