- hirdetés -

Az elmúlt két évben nagyon sokszor változott a könyvtár nyitvatartása. A pandémiás időszakban volt, hogy részlegesen volt nyitva, volt olyan is, hogy teljesen zárva volt, a művelődési központtal együtt. A mostani változás csak a „rendes” átállás a nyári nyitvatartásra.

Mint Buzai Csaba igazgató elmondta, az idei évben, az eddigi gyakorlatnak megfelelően életbe lép a könyvtár nyári nyitvatartása. Ez annyit jelent, hogy hétfőtől péntekig a Justh Zsigmond Városi Könyvtár 9 – 17 óráig tart nyitva, szombaton és vasárnap pedig zárva lesz az intézmény.

– Régebbi olvasóinkat bizonyára nem éri meglepetésként a július elsejétől életbe lépő változás, hisz a pandémia éveit leszámítva eddig is ez volt a bevett szokás. Érdemes viszont a régi és az újabb olvasóinknak is figyelni a könyvtár tájékoztatóit, pl. a facebookon. Most azt is megtudhatják belőle, hogy egy kifejezetten jó és izgalmas programmal szolgálunk az általános iskolák harmadik, negyedik és ötödik osztályos tanulói részére – teszi hozzá Buzai Csaba. Ez utóbbi program részleteiről Hagymásiné Lazanyecz Anikó, gyermekkönyvtárostól érdeklődtünk:

A felkészült könyvtárosok segítségével kézműveskedhetnek is a fiatalok (Fotó: OrosCafé)

– A tábor címe (T)ÖRÖK OLVASÓTÁBOR, több dologra utal. A „török” szó azt jelzi, hogy a tábor során a XV – XVII. századba „utazunk” vissza, a középkornak abba a szakaszába, amikor a török és a magyar nép történelme egybe kapcsolódott. Ha a „T” nélkül nézzük a címet, akkor az örök olvasók tábora lesz ez. Nagyon sokat fogunk olvasni. Célunk a magyar történelem egy korszakának jobb megismerése, a kulturális tőkénk gyarapítása. Mindez persze az olvasás mellett rengeteg játékkal, kézműves foglalkozással, jövevényszavak gyűjtésével, sok-sok vidámsággal történik, miközben a résztvevő tizenöt szerencsés diák úgy tanul, hogy észre sem veszi. A középkori témájú olvasótábor persze nem is záródhat másként, mint az utolsó napon egy igazi vár meglátogatásával. A táborban ingyenesen vehetnek részt a diákok, sőt még ebédet is biztosítunk számukra. Még lehet jelentkezni. Ehhez csak be kell jönni a gyermekkönyvtárba, ki kell tölteni egy feladatlapot és írni egy rövid fogalmazást. A 15 legjobb pályázó vehet részt az olvasótáborban – sorolja a könyvtáros.

A július 11-15-ig tartó táborba tehát még lehet – és érdemes – jelentkezni a 3., 4., 5. osztályosoknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.