- hirdetés -

Az egyenletes teljesítményt nyújtó Liget SC nyerte az öregfiúk bajnokságot.

Május 27-én a Liget – Pusztaföldvár mérkőzéssel véget ért a 2021/2022. évi RETRO kispályás labdarúgó bajnokság. A hét csapat pontvadászatát a Liget SC nyerte. Molnár Ernő, a csapat vezetője értékelte az eltelt időszakot.

Milyen céllal vágtak a szezonnak?

– Elsődleges célunk a bajnokságban az volt, hogy minden játékosunk elegendő játéklehetőséghez jusson a mérkőzések során. Természetesen a minél előkelőbb helyezést is fontosnak tartottuk a sportszerű játék mellett. A fiúk a bajnokság megnyerésével maximálisan teljesítették a célt, hiszen az aranyéremre több csapat is pályázott. A bajnoki címhez némi szerencse is társult, de ha a tabellát nézzük, négy pont előnnyel nyertünk a második helyezett Nagyszénás előtt, tehát nem érdemtelenül került a nyakunkba az aranyérem. A legtöbb gólt lőttük, ugyanakkor a legkevesebbet kaptuk. A gólkirályt Pardi László személyében is mi adtuk.

Molnár Ernő, a Liget SC csapatvezetője emelte magasba a serleget (Fotó: BT)

Milyennek tartották a bajnokság színvonalát?

– Nagyon kiegyenlített volt a mezőny, hiszen csak a tabellára kell nézni. A második és a negyedik helyezett csapat között kettő pont volt a különbség. Jó és izgalmas mérkőzéseket láthattak a nézők és ami a legfontosabb, nagyon sok gólt. A rendezés kifogástalannak bizonyult, amit itt szeretnék megköszönni a csapat nevében Benkő László szervezőnek.

Hogyan tovább?

– Nagyon jó lenne, ha a következő szezonban bővülne a csapatok létszáma. Szerintem optimálisan a 12 csapat nevezése lenne a legideálisabb. A hosszabb idény még több kikapcsolódást jelentene a monoton napi teendők után. Nagyon fontosnak tartom, hogy minél többen vegyenek részt a versenyeztetésben, az egészséges életmód és a kikapcsolódás fontos része az életünknek, kortól függetlenül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.