- hirdetés -

A nyári szünet alatt is jár a jogosultaknak a napi egyszeri melegétkezés. Írjuk a részleteket.

Orosháza város jegyzője, dr. Burai Mihály tájékoztatásából kiderül, hogy ingyenes nyári szünidei étkezésre jogosultak a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, bölcsődés, óvodás, általános és középiskolás korú gyermekek 5 hónapostól – 18 éves korig, ideértve azokat a gyermekeket is, akik nem rendelkeznek intézményi (bölcsődei, óvodai, vagy iskolai tanulói) jogviszonnyal.

A nyári szünidei étkeztetés során, az egyszeri meleg déli főételt – ételhordóban történő elszállítással – Orosháza, Eötvös tér 2. szám alatt lehet átvenni június 16. és augusztus 31. között, vagy szükség esetén – külső területekre – a tanyagondnoki szolgálat szállítja ki. Szentetornyán a Mátyás király utca 37. szám alatti óvodában, Rákóczitelepen a Bácska u. 29. szám alatti óvodában vehetik át ételhordóban a meleg ételt.

A szünidei gyermekétkeztetéssel kapcsolatos szervezési feladatokat az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata Orosháza, Hajnal u. 1. szám alatt végzi. Kérdésekkel, az igénybevétellel, az étkezés bármely változásának bejelentésével hozzájuk fordulhatnak a szülők.

A Családsegítő Szolgálatnál történik az étkezési igény jelzésén túl, az igénybevételt biztosító étkezési jegyek átadása, és az étkezés valamilyen oknál fogva bekövetkező lemondása. Az étkezés igénylésére nyilatkozat www.oroshaza.hu weboldalon is elérhető, azonban aki jogosult postai úton is megkapja a tájékoztató és felhívó levéllel együtt. Változás esetén a nyilatkozat tartalma bármikor módosítható.

A Családsegítő Szolgálatnál a nyilatkozatot lehetőleg 2022. június 10. napjáig nyújtsák be a törvényes képviselők, illetve az arra igényt tartók segítséget kapnak a kitöltésében.

A Családsegítő Szolgálat ügyfélfogadási rendje: hétfő, szerda, csütörtök: 830-1200, 1230-1530óráig, péntek: 830-1200 óráig, kedd: ügyfélfogadás nincs.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.