- hirdetés -

Folytatódott a hagyomány az iskolában.

A Kihívás Napja 1982-ben indult Kanadából, ahol két szomszédos város vezetői elhatározták, hogy egy egész napos verseny keretében döntik el, melyikük városa a sportosabb. A verseny eldöntéséhez 0 órától este 9-ig folyamatosan számolták, hányan végeznek aktív testmozgást legalább 15 percen keresztül. Ez a játékos versengés Kihívás napja néven hamar meghonosodott szerte Európában és a nagyvilágban, majd 1991-ben Magyarországra is megérkezett. A Vörösmarty iskola diákjai évek óta aktív részesei a rendezvénynek.

– Intézményünk nevezett a „Kihívás napja” programra, melyet minden év május hónapjának az utolsó szerdáján tartanak. A rendezvény célja a mozgásra, sportolásra és az egészséges életmódra való ösztönzés.  Az év végi hajrá közben, a dolgozat és tesztek írása mellett egy kis plusz mozgást, versengést biztosítottunk diákjainknak – adta hírül Takácsné Móricz Sára tanítónő.

Vigyázz, kész, rajt! (fotó: iskola)

A pedagógus hozzátette, hogy délelőtt a testnevelés órákon, óraközi szünetekben nyílt lehetőségük a tanulóknak 15 perces pulzusnövelő mozgásra. Megmérethették magukat többek között hulahopp karika forgatásában, ugrókötél hajtásban. Felső tagozatos tanulók váltóversenyekben, labdás játékokban ügyeskedtek. Délután az alsó tagozatos tanulók évfolyamszinten mérték össze ügyességüket „exatlon” versenyfeladatokkal. Az évfolyami vetélkedők után pedig a tanár-diák összecsapás zárta a mozgalmas napot. A gyerekek és pedagógusaik lelkesedését csak a szurkolók kitartó biztatása múlta felül.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.