- hirdetés -

Országos rekord született, a szombati egész napos rendezvénysorozaton több mint 12 millió forintot gyűjtöttek össze a résztvevők. Az összeget az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet és Nőgyógyászati Osztály műszereit fejleszti.

Reggel kilenc és délután öt óra között a borús, esős idő ellenére sokan megfordultak a főtéri Richter Egészségváros sátrai között. Több mint negyven szűrés, tanácsadás, programlehetőség várta az orosháziakat és az érdeklődő környékbelieket. Az eredményhirdetésen Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója elmondta, hogy szombaton közel kétezer szűrés valósult meg.

Akkora volt az érdeklődés az ingyenes vizsgálatok iránt, hogy a közeli ügyeletes patikában található tű készletet is felvásárolták.

– Előfordult olyan is a mai napon, hogy a mentőket ki kellett hívni, körülbelül a szűrések közül 20 extrém és 150 súlyos esetet regisztráltak. Ez is bizonyítja, hogy van értelme a kezdeményezésnek és a szűrővizsgálatoknak – hangsúlyozta Kozma Róbert.

A személyes jelenlét mellett az online aktivitással is rengeteg pénzt gyűjthettek az érdeklődők az orosházi kórháznak. Kozma Róbert tovább sorolva a mai nap statisztikáit kiemelte, hogy a Richter Egészségváros 14 éve alatt több mint 90 helyszínen jelent már meg, de ilyen aktivitást sehol nem tapasztaltak, mint Orosházán. A véradáson 32 fő vett részt, sokan hallgatták meg az előadásokat, a sétához 209 ember csatlakozott, az online térben pedig minden eddiginél több aktivitás történt, hiszen 6639 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez.

– Tudtuk előre, hogy Orosházán nagy aktivitásra számíthatunk, mind a kórház, mind a polgármester részéről. Fel voltunk rá készülve, hogy itt rekorddöntés lehet, és ez össze is jött – fogalmazott Kozma Róbert.

A Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a rendezvény végére 12.706.400 forintra nőtt, ami abszolút magyar rekord. Ekkora összeg még soha nem gyűlt össze a Richter Egészségváros történetében. Az összegből a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet szülészeti műtőlámpa és újszülöttellátó-asztal beszerzését valósíthatja meg.

Dávid Zoltán polgármester rendkívül büszke volt az orosháziak teljesítményére. Megköszönte, hogy ennyien kitartottak és jelen voltak a rendezvényen.

– Hatalmas öröm van a lelkemben. Rengeteget készültünk arra, hogy egy ilyen jó eredményt érjünk el. Igyekeztem mindenkit megszólítani, a polgármesterek figyelmét felhívni arra, hogy itt ez a lehetőség, segítsünk a kórháznak. Fantasztikus sikert értünk el, ez is bebizonyítja, hogy Orosháza lakosai a jóért képesek összefogni és tenni. Remek emberek élnek itt, hálás vagyok nekik, ahogy azoknak az orvosoknak, asszisztenseknek, szervezőknek is, akik helytálltak egész nap. Köszönöm mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult a nemes cél eléréséhez. Köszönöm szépen Orosháza – fogalmazott büszkén az ünnepélyes átadó után a városvezető.

Dr. Duray Gergő, a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet főigazgatója örömmel fogadta az adományt. A főigazgató elmondta, hogy az időjárás ellenére egy nagyon jó napot zártak. Sikerült jó pár betegséget feltárni, ennek a napnak egy nagy jelentősége volt a prevenció szempontjából is, de nagyon örült a több mint 12 millió forintnak is.

– Délelőtt, amikor esett az eső azt mondtam, ha hatossal kezdődik az összeg, akkor elégedettek leszünk. Hihetetlen, hogy ennek a duplája gyűlt össze. Nagyon szeretném megköszönni a lakosságnak, akik aktívak voltak, a kórházi dolgozóknak, a Richternek, illetve Dávid Zoltán polgármesternek, aki komolyan mozgósította a környék polgármestereit, intézményeit és az orosháziakat. Le a kalappal Orosháza előtt – nyilatkozta az OrosCafénak dr. Duray Gergő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.