- hirdetés -

A tanév végéhez közeledve lassan befejeződnek a tanulmányi versenyek is. A Vörösmarty iskola idén is szép sikereket ért el történelemből.

A Békéscsabai Tankerületi Központ történelem munkacsoportja május 9-én rendezte meg helytörténeti versenyének döntőjét, ahol az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Csikós Anna, Katona Kira és Rajki Donát alkotta csapata (a kiemelt fotón) a 25 egyletből a 7. helyen végzett.

– A csapatok egy prezentáció segítségével számoltak be az első két fordulóban végzett munkájukról, majd egy békéscsabai helytörténeti sétát követően egy ahhoz kapcsolódó totót oldottak meg – osztotta meg lapunkkal Jankóné Lövei Erika tanárnő.

A Benedek Elek történelmi és műveltségi vetélkedő döntőjében, május 20-án az iskola csapata: Bajnóczi Márton, Buzai Dorka, Dimák Dorottya, Pásztor Zsombor országos 8. helyezést ért el.

Az országos 8. helyezett csapat (fotó: iskola)

A verseny résztvevői a tanév során három fordulóban mérték össze tudásukat. A sokrétű feladatok megoldásához az elméleti ismeretek mellett a kreativitásukra is nagy szükség volt. IKT kompetenciáikat is megcsillogtathatták, hiszen PowerPoint prezentációt, kisfilmet is készíteniük kellett, valamint a gyors és pontos információkeresés is elengedhetetlen volt a sikerhez.

Mindkét csapat felkészítő tanárai Jankóné Lövei Erika és Lenti Beáta voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.