- hirdetés -

Az Európai Parlament Nagykövet Iskolája program és az Örökös Ökoiskola program részeként Seres Erzsébet tanárnő koordinálásával május 19-én ÖKO-EU Napot szervezetek a Táncsics Mihály Gimnáziumban az intézmény 10. D osztályának junior nagykövetei. Gellény Eszter és Seres Erzsébet beszámolója következik az eseményről.

A délelőtt folyamán ökofutamot szerveztünk az iskola udvarán, mely során egy kört tettek meg a tanulók a pálya körül. A tanulók és a tanárok többsége ezen a napon kék pólóban jött iskolába, amely a tenger kék színét és az EU kék színét is jelképezte. A 12 órakor kezdődő szünetben élőkép is készült a tanulókról.

– Ezen a napon, aki tudott kerékpárral, gyalog vagy tömegközlekedéssel jött iskolába. Lehetőségük volt a tanulóknak Öko-kvízt is kitölteni. Minden osztály indulhatott a jótékonysági kupakgyűjtésen, melyet a 6/8. osztály nyert meg. A délután folyamán egy tartalmas és fontos témáról hallhattunk előadást az európai zöld megállapodásról, melyre korosztálytól függetlenül bárki eljöhetett – derült ki a beszámolóból.

Az előadást Szarka Judit tartotta, aki az Europe Direct Békés megyei munkatársa. Szó volt a Föld jelenlegi helyzetéről, a fenntarthatóságról, a megújuló és nem megújuló energiákról és arról, hogy mit tehetünk mi átlagemberek, hogyan tehetjük jobbá a földünket? Hasznos tanácsok hangzottak el, melyekkel lényegesen hozzájárulhatunk környezetünk javításához.

A programban a pedagógusok közül Patyiné Bogdánffy Ágnes, Erostyákné Raffai Laura, Marton Richárd, Kondor Edith, Szabó Beáta, Francziszti László, Gabnai Edit, Kis János, Papp Sándor, Oroveczné Egervári Zsuzsanna, Németh István és Pásztor István is részt vett a 10. D osztályos junior nagykövetek, azaz Varga László, Nemes Nina, Khaldi Aisa, Gellény Eszter és Ficsor Regina közreműködésével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.