- hirdetés -

Ezt jól kifundálták a szervezők: míg a gyerekek nagyszerűen szórakoznak – játszanak, kreatívkodnak, trambulinoznak–, addig a szüleik életet mentenek. Erről szól a Máltai Játszótérre tervezett VI. Családi Egészségnap.

Az ingyenes egészségnapot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt közösen szervezi. A Máltai játszótéren 11 órakor kezdődnek a programok, a gyerekekre kézműveskedés, zenés torna, trambulin, ugrálóvár és csillámtetoválás vár.

13 órától a felnőttek kerülnek a középpontba. Míg a kicsik játszanak, a szülők hőssé válhatnak. A helyszínen a Magyar Vöröskereszt szervezésében kihelyezett véradóállomás működik majd, itt adhatnak vért a bátor jelentkezők, és menthetnek meg ezáltal három életet. A véradókat egy tál meleg étellel vendégelik majd meg.

A három évvel ezelőtti egészségnapon is gyakorolhatták az újraélesztést (Fotó: OrosCafé archív)

A játszótéren megtalálható lesz az Orosházi Mályvavirág Pontot is, az általuk készített HPV totó helyes kitöltéséért apró ajándék jár majd a szerencséseknek. A Magyar Vöröskereszt szűrőállomással is érkezik, így lesz lehetőség vérnyomás- és vércukorszintmérésre, valamint az elsősegélynyújtás gyakorlására.

Az ingyenes családi egészségnap 15 óráig tart. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők!

Kiemelt kép: illusztráció (Forrás: OrosCafé archív)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.