- hirdetés -

Az NB I/B-s bajnokság felsőházi rájátszásában a tabella negyedik helyén álló OFKSE, az egy ponttal kevesebbet szerzett, hatodik helyen álló Tata együttesét fogadta. A szigetszentmiklósi vereség után a férfi kézilabdázók ígérték, hogy kárpótolják a hazai szurkolókat.

Orosházi FKSE-Tokai – Tatai AC: 39 – 33 (20-15)

NBI/B- rajátszás kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok, 300 néző. Vezette: Győr, Havas.

Orosháza: Pajkó – Kovács 4, Lászlai 4, Pásztor 6, Takó 4, Döme 10,Tóth 7. Cs.: Varga, Majdán 1, (kapusok) – Kecskés 1, Molnár S, Kiss, Bella 2, Mihály, Németh, Molnár G. Edző: Kovács Atttila. Az ellenfél legjobb lövője: Schneider, 8 góllal. Kiállítás: 14, illetve 2 perc. 7 m-es: 1/1, ill. 4/3.

Hazai találattal kezdődött a mérkőzés, de az első öt percben fej-fej mellett haladt a két csapat, bár a vendégeknek kellett az eredmény után futniuk. Mindkét gárda a sok mozgásos, kilépős, hatosfalas védekezést választotta. 3-2-nél néhány percre megmerevedett az eredmény, több elhibázott támadás követte egymást mindkét oldalon. A holtpontról, Tóth Károly góljával a hazaiaknak sikerült elmozdulni. A tizedik perc után belelendült az OFKSE. Három perc alatt ötre növelte előnyét a zöld-sárga alakulat (13. p. 9-4). Tatai időkérés következett, de utána is maradt az öt-hat gólos hazai vezetés. Összeállt az orosháziak védelme, labdaszerzésből gyors indításos gólokat láthatott a közönség. A huszadik perc után, hétgólos előny birtokában, már színezték is a játékot Tóth Karcsiék. Látványos kínai figurás góllal késztették tapsra a hazai szurkolókat. A kevés játékossal érkezett tatai csapat nem adta fel, keményen küzdött minden labdáért és a szünetre ötre csökkentette a különbséget.

Szépen összeállt a hazai védelem, minden gólért keményen meg kellett küzdeni a vendégeknek (Fotó: Horváth Bence)

A második félidőt vendég gól nyitotta. Kissé álmosan kezdett Kovács Attila csapata. A tataiak megnyitották védőfalukat, ami nem ízlett az orosházi támadóknak. A negyvenedik perc táján lehetett tapasztalni, hogy a vendéglátó zöld-sárgák felvették az üzemi fordulatszámot. A 45. percben már 27-21 állt a táblán. Ekkor a vendégek mestere elkeseredett lépésre szánta el magát, hét a hat elleni támadásba küldte fiait. Ebből rosszul jöttek ki, mert először egy védett labda után az hazai kapus, Majdán Márk lőtt egész pályás gólt, majd Tóth Károly talált be az üresen árválkodó tatai kapuba egy gyors középkezdés után. Újra elkezdett nyílni az olló. A 49. percben ismét időkéréssel próbált változást elérni a vendég tréner, Márton Ádám. Csakúgy, mint az első játékrészben, ennek sem lett látható eredménye. Az utolsó tíz percben a játékvezetők igyekeztek kissé szorosabbá tenni a mérkőzést. Ezt az időszakot hol sima, hol kettős emberhátrányban játszotta le az orosházi csapat. A vendégek feljöttek mínusz hatra, de ennél többre nem futotta erejükből. Az OFKSE magabiztos győzelmet aratott egy olyan mérkőzésen, ahol a hazai szurkolóknak nem igen kellett izgulni a győzelem miatt.

Döme Szabolcs (14) tíz góllal járult hozzá az orosházi sikerhez (Fotó: Horváth Bence)

Kovács Attila: A csapat szerette volna feledtetni a szigetszentmiklósi kisiklást és szerencsére ez sikerült is. Végig jól, fantáziadúsan játszottunk és szerencsére több cserével is gazdálkodhattam, mint tatai kollégám.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.