- hirdetés -

Az ADRA (Adventista Fejlesztési és Segély Alapítvány) nemzetközi humanitárius szervezet már 1991. óta nyújt segítséget Magyarországon. Gazdaságfejlesztő programokat, egészségmegőrző és oktatási tevékenységeket egyaránt folytatnak. Városunkba az ukrán menekülteknek szánt adományuk hozta őket.

A szervezet figyelmét Varju Mihály, az Önkéntes Civilek Önkormányzat Általi Csoportjának egy tagja hívta fel az Orosházán élő menekültekre. Mihály az OrosCafénak elmondta, egy hónapja csatlakozott ehhez a közösséghez, akik látták a határon túlról érkező családok helyzetét, és tenni kívántak azért, hogy segítséget nyújtsanak számukra.

– Hallottuk, hogy Orosházán is van néhány ukrán család, akiknek egy kicsit komfortosabbá lehetne tenni az életét, és emiatt válogattunk össze az ő igényeiknek megfelelően néhány dolgot – mondta Rajki Attila, az ADRA kuratóriumának képviselője.

Az adomány több konyhai felszerelést tartalmazott, mint például edények és tányérok, de egy új hűtőszekrénnyel is igyekeztek valamelyest kényelmesebbé tenni a háború sújtotta területekről érkező emberek életét.

A város nevében Oravecz Nóra alpolgármester vette át május 9-én délután a felajánlást, amelyet rögtön át is adtak a menekült családok számára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.