- hirdetés -

Az NB I/B-s rájátszás listavezetőjét, a Budai Farkasok együttesét fogadta szombat este az OFKSE az Eötvös-csarnokban. Kiélezett, izgalmas, szoros mérkőzésre volt kilátás.

Orosházi FKSE-Tokai – Budai Farkasok – Rév Group: 23 – 23, (13-11).

NB I/B-s rájátszás kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok. Vezette: Sándor György-Szabó Balázs.

Orosháza: Pajkó – Kovács 3, Pásztor, Döme 3, Mihály, Tóth 6, Németh 4. Cs.: Majdán, Varga (kapusok) – Kecskés 3, Molnár S., Lászlai 1, Kiss 1, Takó 2, Bella, Molnár G. Edző: Kovács Attila.

Az ellenfél legjobb góllövői: Németh 7 és Oláh 4 góllal.

A mérkőzés első perceiben gyors gólváltások után döntetlen eredmény állt a táblán. Az orosháziak hibáztak elsőként, mégpedig kétszer, aminek eredményeképp azonnal kétgólos előnyben volt a vendég együttes. Jól szervezte támadásait az orosházi csapat, csak a jó befejezések hiányoztak. A tizedik percben Tóth Károly góljával lett egyenlő ismét az állás (10.p. 4-4). Innen néhány percig fej-fej mellett haladt a két csapat. A vezetést először a 15. percben szerezte meg a hazai alakulat, a születésnapos Németh László góljával. A fővárosiak két átlövőjét nem igen sikerült semlegesíteni a hazaiaknak. Ők sok gondot okoztak az egész mérkőzésen. A félidő utolsó harmadában kissé felkeményedett a vendéglátók védekezése, sikerült néhány támadást hárítani. Ennek eredményeképp a 24. percben Kovács Bence találatával már négy volt közte (12-8). A hajrában aztán volt néhány elkapkodott orosházi támadás, amiből közelebb tudtak jönni a vendégek. A szünetre 13-11-es hazai vezetésnél mehettek a csapatok.

Döme Szabolcs ha megkapta a labdát, nem hibázott (Fotó: Horváth Bence)

Az egykor az Orosházát erősítő Benmilloud Yassine két góljával a második félidő elején nagyon gyorsan kiegyenlített a fővárosi alakulat. Az orosháziak az első négy-öt támadásukat nem tudták góllal befejezni, szemből viszont jött a büntetés. Négy perc elteltével már egy volt oda. Több, mint öt percet kellett várniuk a hazai szurkolóknak az első orosházi találatra, mely Döme Szabolcs révén érkezett. Ezt követően kicsit újra összekapta magát a hazai csapat és két, labdaszerzés utáni gyors indulás után újra döntetlen állt a táblán. Kovács Bence újabb gólja már ismét hazai vezetést jelentett. Fogcsikorgató és szikrázóan kemény küzdelem jellemezte a mérkőzést.

Egyik oldalon sem finomkodtak a fiúk (Fotó: Horváth Bence)

Továbbra is a fővárosi lövők jelentették a legtöbb problémát hazai oldalon. Az utolsó percre döntetlen állás mellett fordultak a csapatok. Hallatlan izgalmak közepette telt ez a perc pályán és lelátón egyaránt. Egy kivédekezett orosházi támadás után, néhány másodperccel a vége előtt támadhatott az orosházi csapat, de egy technikai hiba után még maradt négy másodperce a vendégeknek a győzelem megszerzésére. Megfagyott a levegő a csarnokban Nagy Szabolcs indulásánál, de az utolsó pillanatban leadott lövést a hazai kapuban Majdán Márk hárította. Öt másodpercen belül megnyerhette és el is bukhatta volna a meccset az OFKSE.

Kovács Attila: Ilyen meccsre számítottam. Sajnos sok hibával játszottunk, de a második félidőben a helyén volt a szíve a fiúknak. Kicsit szomorú vagyok, hogy csak az egyik pontot sikerült megszerezni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.