- hirdetés -

Orosháza Város településrendezési eszközeinek (szerkezeti terv, helyi építési szabályzat és annak rajzi mellékleteként a szabályozási terv) módosítását kezdeményezheti a lakosság, a gazdálkodó szervezetek, az egyesületek és a civil szervezetek. Ehhez írásbeli kérelmet lehet benyújtani Orosháza Város Képviselő-testületéhez vagy főépítészéhez.

A kérelmek beérkezési határideje 2022. július 31. napja.

Az írásbeli kérelemnek tartalmaznia kell legalább az alábbi adatokat:
• kérelmező neve, címe, elérhetősége
• módosítandó terület pontos címe, helyrajzi száma
• a rendezési tervi módosítás leírása, rövid indoklása
• amennyiben a magánérdekű kérelmet nem a terület tulajdonos nyújtja be, akkor a tulajdonos egyetértő aláírására is szükség van.

Amennyiben a benyújtott kérelem szakmailag támogatható, akkor a soron következő Képviselő-testületi ülésen születhet támogató döntés a rendezési terv módosítására vonatkozó változtatási szándék elfogadásáról.

A módosító eljárás lefolytatásáról a 2022. július 01. napjától hatályos 419/2021. (VII. 15.) kormányrendelet rendelkezik (Településrendezési kódex) amely a településtervek tartalmáról, elkészítésének és elfogadásának rendjéről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről rendelkezik. Az eljárás minden esetben a képviselő-testület módosítást elfogadó döntésével zárul. A módosítások egyeztetése és elfogadása az eljárás típusától és a módosítás nagyságrendjétől függően legjobb esetben is 4 hónapot vesz igénybe.

Az ügyintézés díja a kérelmezőnek jellemzően díjtalan, amennyiben közösségi érdekből történik a rendezési tervi módosítása. A magánérdekből történő gazdasági fejlesztésekhez kapcsolódó rendezési tervi módosítások eljárási költségei átháríthatók a kérelmezőre tervezési szerződés keretében, melyben többek között rögzítésre kerülnek mind az önkormányzat, mind a kérelmező kötelezettségvállalásai.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.