- hirdetés -

Két ponttal tért haza Veszprémből az Orosházi FKSE-Tokai kézilabdacsapata. Sikerükkel megőrizték pozíciójukat az NB1/B-s bajnokság felsőházi rájátszásának tabelláján és továbbra is versenyben vannak a feljutásért.

Erősen kezdték meg a BFKA Veszprém otthonában tartott bajnoki mérkőzést az orosházi kézilabdázók, nem telt el négy perc, amikor Tóth Károly már a csapata negyedik gólját szerezte, ami a mérkőzés alaphangulatát is megadta. Motiváltan, a tempót diktálva kézilabdázott a vendégcsapat a 11. percig továbbra is 3-4 gólos előnyüket megtartva kézilabdáztak. A nagy rohanásban azonban hamar kellett cserélni, az újaknak pedig kellett egy kis idő, míg felvették a játék ritmusát.

A veszprémi rivális, azon belül is Pergel percei következtek, aki előbb a hátrányon faragott, majd a 18. percben már ki is egyenlített, az eredményjelző ekkor 11-11-es állást mutatott. Nem sokkal később a vezetést is átvették, innentől kezdve a szünetig ők vezettek 1-2 góllal. A 30. percben még a szünet előtt Molnár Gergő talált be ezzel egy gólra csökkentve a hátrányt. A második játékrészben azonban ismét fordult a kocka, ezúttal már az orosházi kézilabdázók javára.

Ugyan továbbra is lelkesen játszottak a veszprémi fiatalok, de Tóth Károly góljaival a 36. percben megfordult az eredmény, innentől kezdve pedig nem is engedte ki a vezetést a kezéből a viharsarki alakulat. Ez persze nem ígérkezett egyszerű feladatnak, mert bár a félidő közepén még mindig csak két gól volt a különbség, az Orosháza végig koncentráltan, nagy akarattal játszott, ráadásul Majdán Márk is jól szállt be a mérkőzésbe védéseivel.

A 46. percben Lászlai Szabolcs szerezte azt a találatot, amivel háromgólosra nőtt a differencia. Mivel sikerrel vállalták be a 7 a 6 elleni játékot, így sikerült is növelni azt az előnyt, négy-öt gól szerzett a vendégcsapat a mérkőzésnek ebben a szakaszában. Igyekeztek kapaszkodni a hazaiak, az 54. percben még mindig lőtávolon belül voltak, az utolsó 5 percben azonban nem engedett ki az orosházi csapat és előnyét még egy kicsit növelve gólgazdag mérkőzésen, 33-37-es győzelemmel hozta el a két pontot vendéglátója otthonából.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.