- hirdetés -

A nyári szünet beköszönte a tanulóknak öröm, ám a szülőknek komoly feladat a gyermekeik felügyeletének megszervezése. Ebben segít a Vörösmarty iskola ingyenes táborok szervezésével már több éve.

A projekt célja, hogy ne csak felügyeljünk a gyerekekre, hanem tartalmas, színvonalas programokkal segítsük őket szabadidejük hasznos eltöltésében – adta hírül Aminné Móricz Márta intézményvezető-helyettes. Az alsósok egy népmese sokoldalú feldolgozását tervezik, valamint a másodikosok nomád táborba készülnek Szarvasra. A felsősöknek lehetőségük van választani, vajon a programozás, a médiaismeret, a sport vagy éppen az angol nyelv területén szeretnének-e hasznos ismereteket szerezni játékos formában. A táborok a tanév végén kezdődnek kétszer ötnapos turnusokban, a napi négyszeri ingyenes étkezést egy pályázat biztosítja. A tanulók kimozdulásos programokon is részt vesznek, vagy helyben, vagy a környék nevezetességeivel ismerkedve. Reméljük, idén is sok családnak tudunk így segíteni – zárta beszámolóját a pedagógus.

Az intézményvezető-helyettes elmondta még, hogy a bentlakásos táborba 10 főt várnak, a további csoportokban egyszerre 15 diákot tudnak foglalkoztatni turnusonként. A tavaszi szünet után várják az iskola tanulóinak jelentkezését.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.