- hirdetés -

A rendőrség 2022. április 4. és április 10. közötti európai szintű fokozott ellenőrzést tartott, a passzív biztonsági eszközök használatát figyelték a rendőrök.

Ahogy korábban beszámoltunk róla a rendőrség Magyarország egész területén a passzív biztonsági eszközök használatának közúti ellenőrzését végezte. Az európai szintű akció keretében elsősorban a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer, valamint segédmotorosoknál és motorkerékpárosoknál a bukósisak használatát vizsgálták a rendőrök.

A Békés megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint Békés megyében az ellenőrzött járműveknél 150 esetben állapítottak meg jogsértést. Közülük 115 járművezetőnél és 26 utasnál tapasztalták, hogy nem kapcsolták be a biztonsági övet. Emellett hat alkalommal gyermekbiztonsági rendszer, három esetben pedig bukósisak használatának elmulasztása miatt intézkedtek a rendőrök.

Országos szinten a rendőrök 7089 alkalommal tapasztalták a biztonsági öv használatának elmulasztását, túlnyomórészt – 5532 esetben – a járművezető nem kapcsolta be a biztonsági övét. A gyermekbiztonsági rendszert 130 esetben nem használták, míg 20 motorkerékpáros bukósisak nélkül közlekedett.

A rendőrség húsvétkor is az utakon lesz, április 17-én 20 órától egy 24 órás, úgynevezett alkohol és Drogmaraton ellenőrzésre is sor kerül. A rendőrségi akció elsősorban az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrését célozza meg. Az ittas járművezetés veszélyeire részegszemüveg akcióval hívták fel a figyelmet, az erről készült videónk ide kattintva nézhető meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.