- hirdetés -

A város négy helyszínén szükséges részlegesen módosítani a Helyi Építési Szabályzatot. Ezzel kapcsolatban tartanak majd lakossági fórumot májusban.

A négy helyszín:

  • Első helyszín: A Re-Glass Kft. telephelye bővül a szomszédos általános mezőgazdasági terület felé, ami öt százalékos védelmi erdőként szerepel a szerkezeti tervben. Az új terület fásított telekrészként lesz lehatárolva a szabályozási tervben.
  • Második helyszín: Az országos erdőövezetbe tartozó 11105, 11106, 11107 és 11108 helyrajzi számú telkeket átsorolják kertes mezőgazdasági területből gazdasági erdőterületbe a kialakult területhasználatnak megfelelően.
  • A harmadik helyszín: Megengedett legnagyobb épületmagassági értéket növelnék 5 méterről 6 méterre vagy 7,2 méterre az Iványi Építőmester Kft. Szabó Dezső utca 3-5. szám alatti, 2333 és 2334 helyrajzi számú telkén. A szerkezeti terv nem módosul.
  • A negyedik helyszín: Megengedett legnagyobb épületmagassági értéket növelnék 5 méterről 7,2 méterre a Hajnal utca 7. szám alatti óvoda 2962/3 helyrajzi számú telkén. Az intézmény-épület egyemeletes, épületmagassága eleve meghaladja a jelenleg előírt mértéket. A szerkezeti terv nem módosul.

A módosítási ügyekben az egyeztetési eljárás széleskörű társadalmi bevonással és a nyilvánosság biztosításával történik, ezért lakossági fórumot tartanak május 3-án kedden 10 órai kezdettel a polgármesteri hivatal első emeleti tárgyalójában.

Írásban május 11. éjfélig lehet javaslatokat tenni a novak.peter@oroshaza.hu címen, vagy levélben az orosházi polgármesteri hivatalnak megküldve (5900 Orosháza, Szabadság tér 4-6.)

A módosítási ügyek részletes leírása a www.oroshaza.hu linken érhető el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.