- hirdetés -

Az ittasság veszélyeire hívja fel a figyelmet a rendőrség egy különleges eszközzel. Józanul is részegek lehetünk, és megpróbálhatunk egyenesen kerékpározni, vagy éppen egy autóval beállni egy bejáróra.

Közeleg a húsvét, a Békés Megyei és a Városi Baleset-megelőzési Bizottságok több helyszínen az ittas közlekedés veszélyeire figyelmeztető rendezvényeket tartanak. A részegséget szimuláló szemüveget próbálhatják ki kerékpárral, illetve gyalogosan, vagy éppen egy tanulóvezető autó kormánya mögött.

– A szemüveg megmutatja, hogy mit érzékel az enyhén, vagy éppen súlyosan ittas közlekedő a körülötte lévő forgalomból. Így az eszközt kipróbáló maga is láthatja, hogyan tudna (vagy inkább nem tudna) reagálni egy veszélyhelyzetre – mondta Kis Rozália rendőr főhadnagy, az Orosházi Rendőrkapitányság balesetmegelőzési előadója.

Mindenkinek lehetősége van kipróbálni az eszközt biztonságos körülmények között április 12-én 10 és 12 óra között Orosházán a Kossuth szakképző iskola Tudásparkjában, a Gyopárosi úton. Kis Rozália hozzátette, hogy április 11-én Pusztaföldváron, a Szabadság téren 14 és 16 óra között is várják az érdeklődőket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.