- hirdetés -

A Békés Megyei Kupa 2. fordulóját rendezték meg március 30-án.

Az OMTK-ULE a megyei kupasorozat második körében a Szabadkígyóssal került össze. Az első fordulóban az ULE 2-1-re nyert Mezőhegyesen, a Szabadkígyós szintén 2-1-re diadalmaskodott Békésen. A szerda esti mérkőzés tétje a nyolc közé jutás volt.

Orosházi MTK-ULE – Szabadkígyósi SZSC     5 – 0   (2 – 0)

Orosháza, 100 néző. Vezette: Zahorán János (Bozó Norbert, Nemczov Márk).

Orosháza: Marunák (Dobozi) – Kasuba, Dajcs, Rácz (Kádár), Selmeczy, Fehér, Gedó, Harangozó (Csőke), Vincze (Péli), Szabó Á. (Tóth L.), Miszlai. Edző: Búza Barnabás, Kvasznovszky József.

Szabadkígyós: Alb – Magyari, Ancsin, Frankó, Mohácsi (Oláh), Sebestyén M., Molnár, Faragó (Nagy D.), Maglóczki, Jakab, Ökrös. Játékos-edző: Kovács Zoltán.

Lendületesen kezdte a mérkőzést az ULE és már a 8. percben vezetést szerzett. Kasuba jobboldali beadásába a menteni igyekvő Magyari olyan szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a vendégek kapujába vágódott, öngól. 1-0. A kígyósiak a 10. percben jutottak el először a hazai kapu elé, ekkor Sebestyén M. 22 méteres lövését védte Marunák. A 30. percben egy percen belül az orosházi kapus kétszer is bravúrral hárított, a vendégek ezzel el is lőtték a puskaporukat. A 42. percben Harangozó átadását Vincze lőtte 23 méterről a kapu jobb oldalába, 2-0.

A pirosmezes orosháziak magabiztos győzelmet arattak (fotó: Bohus Krisztián)

Az 56. percben Sebestyén M. a földön fekve törlesztett, a játékvezető azonnal kiállította a szabadkígyósi játékost. A 63. percben Gedó-Péli kényszerítő után Péli gurított a hosszú sarokba, 3-0. A 84. percben Csőke labdáját Tóth L. továbbpasszolta Miszlai elé, az orosházi csatár öt méterről rúgta a labdát a hálóba, 4-0. A 87. percben Fehér keresztlabdáját Miszlai visszafejelte és az érkező Péli két lépésről juttatta a kapuba, 5-0. Az egész mérkőzésen nagy fölényben játszó orosházi csapat az öt gól mellett még számos helyzetet dolgozott ki, de a végjátékba hiba csúszott.

Kvasznovszky József: Végig fölényben, helyenként jól játszva jutottunk tovább.

A 8 közé jutott csapatok: Elek USE (Megyei II/B), Mezőberényi LE (Megyei II/A), Mezőkovácsházi TE (Megyei II/A), Mezőmegyer SE (Megyei II/A), Végegyházi SE (Megyei II/A), Körösladány MSK (Megyei I.), Okány KSK (Megyei I.), OMTK-ULE (Megyei I.).

Az OMTK-ULE legközelebb április 2-án, 16.30 órakor Nagyszénáson lép pályára bajnoki mérkőzésen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.