- hirdetés -

Az Albert Ádám, Czombos Balázs és Csizmadia Róbert alkotta VMzsenik nevet viselő Vörösmarty iskola csapata a Kozma László Országos Informatika Versenyen a 10. helyen végzett.

A még novemberben induló versenyen a döntőig két forduló feladatát kellett a tanulóknak megoldaniuk. A fordulók témáját a XXIV. téli olimpiai játékok adták. – Minden egyes feladat megkezdése előtt átbeszéltük, hogy ki milyen feladattípusban a legjobb és úgy osztottuk fel csapaton belül a munkát – adta közre Vargáné Gyömrei Anita felkészítő. – Mind a két feladatban a források felkutatása volt a részem – vette át a szót Albert Ádám. – Nekem kellett leghamarabb a feladattal elkészülni, mert az általam megtalált információkból dolgoztak további feladatokon a csapattársaim – tette hozzá.

Czombos Balázs megjegyezte, az Ádám által gyűjtött információkból az első feladatban a téli olimpia sportágaira vonatkozó memóriajáték kártyapárjait kellett elkészíteni. Az egyik oldalon a sportág képe, míg a másik oldalon a téli olimpia logóját szerkesztette meg. A második feladatban Balázs egy esztétikus összefoglaló füzetet készített a XXIV. téli olimpiai játékokon induló magyar sportolókról és sportágaikról. – Mindkét fordulóban egy-egy exceltáblát hoztunk létre, benne a kigyűjtött forrásadatokkal – folytatta Csizmadia Róbert. Megtudtuk, a munkalapon különböző függvényeket alkalmaztak és az esztétikus formázás mellett diagramot szerkesztettek.

Vargáné Gyömrei Anita tanárnő zárásként elmondta, Balázs volt a csapat adminisztrátora. A fordulók végén ő rendezte a fájlokat és tette megoszthatóvá a versenybizottság számára egy drive felületen. Nagyon fontos volt a csapatmunka és a feladatok elején meghatározott időkeret betartása. Gratulálunk a fiúknak a szép eredményhez!

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.