- hirdetés -

Ha szeretnénk kicsit nosztalgiázni és kíváncsiak vagyunk arra, mi történt városunkban például húsz vagy akár ötven évvel ezelőtt, akkor a Justh Zsigmond Városi Könyvtár erre létrehozott honlapja ebben segít.

Tíztől, akár egészen ötven évet is vissza repülhetünk a múltba az orosházi könyvtár segítségével. A nosztalgiázás céljából létrehozott portálon archív újságokból idéznek fel Orosházával kapcsolatos híreket, lehetőség szerint aktualizálva, így minden napra olvashatunk a múltból egy történetet. Mutatunk pár márciusi eseményt, miről szóltak a hírek a lapokban.

Az evangélikus templom déli harangszója a Kossuth Rádión

A Békés Megyei Hírlap 2002. március 11-én számolt be arról, amikor az orosházi evangélikus templom déli harangszója szólt a Kossuth Rádió Déli krónika című műsora előtt, egy héten keresztül, március 18-24-ig. 

Forrás: multidezo.tumblr.com

Az orosházi síküveggyár építésének félidejénél, ötven évvel ezelőtt

Pontosan 1972. március 18-án írtak a Békés Megyei Népújságban arról, hogy Közép-Európa legmodernebb üveggyára épül, ami kiemelt beruházásnak számított Orosházán. Azóta elkészült a nagynevű gyár, ami működik, és több országos cégnek is szolgáltatta az üveget. A tervek szerint 1974. januárjában próbaüzemre át kellett adni az üveggyárat.

Forrás: multidezo.tumblr.com

Kézilabda a 2000-es évek elején

Húsz éve, 2002-ben is nagy volt az érdeklődés és az orosháziak sport szeretete a kézilabda iránt. Erről, az MB I-es férfi kézilabda eseményről számolt be a Békés Megyei Hírlap 2002. március 4-i számában, ahol az orosháziak a szegediek ellen léptek pályára. 

Forrás: multidezo.tumblr.com

Tengerics Éva már akkor is lelkes szervezője volt a gyermekkönyvtár életének

Március első napján, 2002-ben az akkori Orosházi Élet a gyermekkönyvtár egyik aktuális foglalkozásáról számolt be az újság. A gyerekeknek olyan foglalkozásokat szervezett a könyvtár, ahol az olvasás iránti hajlandóságot szerették volna növelni, különböző programokkal. A Harry Potter könyvsorozatából ekkor már négy kötet jelent meg, ebből az orosházi könyvtárban is voltak elérhető darabok. A történet népszerűségének köszönhetően sok gyerek lelkesedett ismét az olvasás iránt.

Forrás: multidezo.tumblr.com

Hasonló tartalmakért keresse a Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosházi múltidéző honlapját.

Kiemelt kép: Az orosházi üveggyár 1974-ben, Fortepan / Szalay Zoltán

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.