- hirdetés -

A Békéscsabai Tankerületi Központ infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően jelentős beruházást adtak át március 23-án Orosházán, a Táncsics Mihály gimnáziumban. Az intézményben 23 tanterem új, korszerű laminált parketta burkolatot kapott. Az eseményen jelen volt Erdős Norbert, az Agrárminisztérium élelmiszerlánc-felügyeletéért felelős államtitkára és Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ igazgatója.

Bánki András, a Békéscsabai Tankerületi Központ vezetője kiemelte, hogy a kormány döntésének köszönhetően minden idők legnagyobb intézményfejlesztési programja valósult meg az elmúlt években.
– Köszönjük, hogy ilyen támogatást kaptunk, mert így intézményeinknek nemcsak az állagmegóvását tudjuk megvalósítani, hanem ezen túlmenően is különféle fejlesztéseket, innovációkat. Bízunk benne, hogy a következő időszakban is hasonló sikereket tudunk majd elkönyvelni – mondta. 

Erdős Norbert államtitkár elmondta: a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében országosan 900 helyszínen 350 milliárd forint hazai forrásból zajlik az intézmények felújítása. 2022 januárjáig 24 tanuszoda, 32 tornaterem és 5 új iskola épült, 25 iskolában tantermeket újítottak fel. A Táncsics Mihály Gimnázium átadó ünnepsége előtt a Nagyszénási Czabán Samu Általános Iskolában a 48,3 millió forintból megvalósult felújítást tekintették meg. Ott ajtó- és ablakcserék történtek. Hangsúlyozta, fontos, hogy a kisebb településeken élők is a lehetőségekhez mérten fizikálisan és strukturálisan is olyan alapokat kapjanak, mint a nagyobb városokban élő gyerekek.

23 tantermet jártak be az átadás során (Fotó: Horváth Bence)

Dr. Blahó János, a Táncsics Mihály gimnázium igazgatója elmondta: mindig ünnep, ha az iskola fejlődik és nagy büszkeség számukra, hogy minden évben történik hasonló esemény. A gimnáziumban 30 millió forintból 23 tanterem padozatát újították fel.

– Fontos volt, hogy az osztálytermeink így meg tudjanak újulni, láthattuk és tapasztaltuk, hogy milyen értékre nevelő hatása lehet annak, ha szebb és tiszta környezetben tanulnak a diákok. Hiszen itt élik le ifjúkori éveik egyik jelentős részét, ahogy eddig, óvni és védeni fogják ezt, átörökítve a következő generációnak, hiszen maga a beruházás nem 1-2 évre szól. Esztétikussá, egészségessé és higiénikusabbá teszi az itteni légkört, a régi parketták között a por és más szennyeződések is már meg-megjelentek. A székek megújítása is lehetővé teszi ezt és bízunk benne, hogy ezeket az újításokat vagy korszerűsítéseket tovább tudjuk folytatni és rövidesen újabb sikerekről, hosszútávon pedig egy folyamatról tudunk majd beszámolni – nyilatkozta. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.