- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtárban a sok rendezvény, esemény közt találunk jó néhányat, mely komoly, sok éves múltra tekinthet vissza és vált hagyománnyá. A Gyopárka Tündér mesemondó verseny egyike ezeknek.

A Fülöp család és a Justh Zsigmond Városi Könyvtár, tisztelegve a mesemondóverseny alapító Károlyi Fülöp Béla emléke előtt, idén is meghirdeti a mesemondók orosházi seregszemléjét a „Gyopárka tündér” Mesemondók XV. Orosházi Találkozója és Vetélkedőjét.

A versenyt 2022. április 30-án, szombaton rendezik a könyvtárban. Jelentkezni április 25-ig lehet. A szervezők várják a mesélni szerető gyerekek jelentkezését Orosházáról és környékéről, óvodás korúaktól egészen a 4. osztályosokig. A versenyt természetesen több korosztályban bonyolítják le. Mint megtudtuk, a kategóriákat a későbbiekben, a jelentkezők számának függvényében és ismeretében alakítják ki. A választott mese magyar, műmese vagy népmese, maximum 4 perc időtartamú lehet.

Amint a könyvtárban megtudtuk, a jelentkezéseket a Justh Zsigmond Városi Könyvtár címére várják, melyet küldhetnek postán és e-mailben is, vagy személyesen is leadhatják a könyvtárban. A jelentkezésről visszaigazolást nem küldenek, minden jelentkezést automatikusan elfogadnak.

Aki szeretne részt venni, a jelentkezési lapot a könyvtár honlapjáról töltheti le.

A verseny a résztvevők és a mesehallgatók számára is óriási élmény minden évben ráadásul a legjobbak értékes nyereményekkel gazdagabban térhetnek haza.

A cikkben látható fényképek a 2019-es Gyopárka tündér mesemondó versenyen készültek. Fotók: Justh Zsigmond Városi Könyvtár.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.