- hirdetés -

Több napon át zajlott a Vörösmarty iskola hagyományos Kazinczy versenye.

Március 8-10. között rendezte meg az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola az alsó tagozatos diákjai részére a már hagyományosnak mondható szépolvasó, szépkiejtési Kazinczy versenyt. A 2. évfolyamos diákok az iskola könyvtárában, míg a 3. és 4. évfolyamos gyermekek a Városi Gyermekkönyvtárban mérhették össze tudásukat.

– A zsűri tagjait a könyvtár dolgozói és az iskola pedagógusai alkották, akik nehéz helyzetben voltak a kiosztott helyezéseket illetően. Az első három helyezett tanuló oklevélben és könyvjutalomban részesült, a többi versenyző emléklapot és apró ajándékot kapott. Köszönet illeti a felkészítő pedagógusokat. A 2. évfolyam felkészítője Pörnekiné Csige Eleonóra, Szokolai Szilvia, a 3. évfolyamé Farkas Attiláné, Tárcza Vivien, valamint a 4. évfolyam segítői Kupeczkiné Szenczi Erzsébet és Monostoriné Hrabovszky Éva pedagógusok voltak – adta hírül Bánszkiné Bukor Ildikó tanító, munkaközösség-vezető.

A negyedik osztályosok versenyén Vass Zalán végzett az élen. A tanuló elmondta, szabadidejében is szívesen olvas.

– A verseny alatt nagyon izgultam, bár már egyszer részt vettem ilyen jellegű kiíráson. Az ismeretlen szöveget Lázár Ervin: Hertelendi doktor, a seregély című meséjéből kaptuk, amit nagyon szeretek. Amikor a verseny végén a helyezéstől függően alulról olvasták fel a neveket, már csak a saját nevemet nem hallottam, akkor már tudtam, hogy én lettem a verseny győztese. A megmérettetés előtt sokat gyakoroltam az olvasást a szüleimmel és tanítómmal, Kupeczkiné Szenczi Erzsike nénivel. Egyébként is imádok olvasni, bár más témájú könyvek érdekelnek, elsősorban a Fantasy-sorozatot kedvelem – nyilatkozta a 4. osztályosok versenyének győztese, Vass Zalán.

Vass Zalán győzött a negyedikesen versenyén (fotó: iskola)

Helyezettek:

1. hely:
Csizmadia Csanád (2.b)      
Vigyikán Eszter (3.a)
Vass Zalán (4.a)

2. hely:
Tóth Zoé Amira (2.a)
Ecseri Regina (3.c)
Bánszki Áron (4.c)

3. hely:
Szloszjár Liliána (2.a)
Juhász András (3.c)
Urbán Noel Dominik (4.b), Dávid Olivér (4.c)

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.