- hirdetés -

Ünnepélyes keretek között jelentette be Erdős Norbert államtitkár és dr. Takács Árpád kormánymegbízott azt a 130 millió forintos fejlesztést, amelyből megvalósul az új kormányablak Battonyán.

Erdős Norbert államtitkár a 2010-14-es időszakban a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető, egykori kormánymegbízott emlékeztetett, hogy sok energiát fordított arra, hogy a járások létrejöttével a kormányablakok is kinyissanak. Az új battonyai kormányablak egy 130 millió forintos beruházás eredményeképp jön létre. Az államtitkár a létesítendő kormányablakkal, illetve a közigazgatás átalakításával kapcsolatban rámutatott:

– A 2012 óta eltelt időszak legnagyobb átalakítása a kormányhivatali és a járási hivatali rendszer létrehozása. Nagyon lényeges, hogy az állampolgárok minél egyszerűbben, gördülékenyebben, gyorsabban tudják hivatalos ügyeiket intézni. Ezt a célt szolgálja az új battonyai kormányablak létrehozása is. Az emelkedő ügyfélszámok is alátámasztják a közigazgatás átalakítását, amely kettéválasztotta az önkormányzati és a hatósági rendszert. Az új kormányablak nemcsak a battonyaiak és a környező három település – Dombegyház, Kisdombegyház, Magyardombegyház – mintegy kilencezer polgárának jelent majd könnyebbséget, hanem a határainkon innen és túl élő nagyszámú kettős állampolgársággal rendelkező magyarnak is.

Fotó: Beol.hu/Lehoczky Péter

A bejelentés alkalmával dr. Takács Árpád kormánymegbízott elmondta: – Minden szervezet cselekvőképessége a végrehajtás szintjén dől el. Ennek érdekében 2013-tól kezdtek átalakulni az okmányirodák kormányablakokká, ahol már nem csak a személyes irataikkal kapcsolatos ügyeket intézhetik az állampolgárok, de mintegy 2500 különböző ügyet. Elértük, hogy nem az embereknek kell emiatt utazniuk, hanem a papírt, illetve a virtuális papírt utaztatjuk az ügyfelek kényelme érdekében. Az elmúlt öt évben három kormányablakot nyitottunk. A battonyai, és a szintén most készülő eleki kormányablakkal együtt már 18 helyen tudják az emberek kényelmesen, gyorsan intézni a hivatalos ügyeiket. Szükség is van erre, hisz a Békés Megyei Kormányhivatal évente, mintegy 1 100 000 ügyféllel kerül kapcsolatba és több, mint 1200 000 hatósági döntést hoz. Ezen ügyek jó része a kormányablakokban intéződik.

Az új kormányablak három létesülő munkaállomásán a legmodernebb technika és jól felkészült ügyintézők segítik majd a gördülékeny ügyintézést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.