- hirdetés -

Változatos programokkal várják az érdeklődőket az orosházi Justh Zsigmond Városi Könyvtárban, mutatjuk a részleteket.

Március 5., szombat, 10:00 – 13:00: Könyvmásítás a gyermekkönyvtárban 
A régi, elavult könyvek új életre kelnek! Ha szeretsz hajtogatni, nyírni, ragasztani, festeni, díszíteni, akkor tarts velünk! Könyvmásítás 2022. március 5-én, szombaton 10-től 13 óráig a gyermekkönyvtárban. Felnőtteket és gyerekeket egyaránt várunk. 

Március 8., kedd, 17:00 Zenetörténeti esték: 290 éve született Joseph Haydn 
Szeretettel várunk minden érdeklődőt 2022. március 8-án, kedden 17 órakor Zenetörténeti Esték sorozatunk újabb eseményére. Ezúttal a 290 évvel ezelőtt született Joseph Haydnra emlékezünk. A rendezvényen rövid felvezetés kíséretében megtekintjük a bécsi klasszika mesterének egy kvartettjét (A pacsirta) és egy szimfóniáját (A tyúk).

Március 9., szerda, 16:00 A „Nyugdíjas pedagógusok Justh Zsigmond olvasókörének” találkozója 
Téma: 100 éve született Nemes Nagy Ágnes.

Március 17., csütörtök, 17:00 Klímatudatos akciók – a közösségi fásítás tapasztalatai 
Hogyan tudunk védekezni helyi fenntartható cselekvésekkel a globális problémákkal szemben? Az előadás a 60 ezer fa Békéscsabán mozgalom elmúlt években elért eredményeit foglalja össze. 
Előadó: Ulbert Zoltán József, a Hatvanezer Fa Egyesület elnöke
Szervező: Europe Direct Békés.
Szakmai támogató: Magyar Fenntarthatósági és Klímaadaptációs Intézet 

További könyvtári hírek:

Arcanum Digitális Tudománytár a könyvtárban
Néhány évnyi szünet után ismét elérhetővé vált a könyvtárban az Arcanum Digitális Tudománytár. 36 926 915 oldalnyi, folyamatosan bővülő tartalom, tudományos- és szakfolyóiratok, heti- és napilapok, lexikonok és tematikus könyvgyűjtemények. A dokumentumok minden szava, kifejezése, személy- és helységnevei könnyen, gyorsan kereshetők. A tartalmak PDF-formátumban jelennek meg, ezek letölthetőek, egy menetben legfeljebb 50 oldalt. Az adatbázis használata könyvtártagoknak az olvasótermi számítógépeken ingyenes. 

Szavalóverseny, Szép magyar beszéd 
Egy év szünet után ismét megrendezték a Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd verseny városi, város környéki, kerületi fordulóját, valamint a Justh Zsigmond szavalóversenyt, amiről az OrosCafé is beszámolt. A részletes eredmények a könyvtár honlapon itt és itt találhatóak. 

Új könyvek
2022-ben már több mint 300 új könyvvel gazdagodott a könyvtár állománya. Az új könyvek között ide kattintva tud böngészni. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.