- hirdetés -

Álarcos kommandósok lepték el a Vörösmarty iskolát.

Február utolsó péntekén tartották meg a diákönkormányzat szervezésében az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola farsangi rendezvényét. A járvány miatt rendhagyó formában ünnepelték a tél végét a gyerekek.

Az osztályok külön farsangoltak, a szülők és vendégek nem látogathattak el az intézménybe, és idén az osztályprodukciók is elmaradtak. Reggel eredményhirdetéssel kezdődött a mulatság, melyen az elkészített farsangi szemüvegek dobogós helyezettjeit hirdették ki. Délelőtt a felsősök, délután az alsósok töltötték meg a suli udvarát mindenféle vidám foglalkozásokkal. A felső tagozatos tanulók egy papírcetlire írták fel azokat a rossz tulajdonságaikat, melyektől szívesen megszabadulnának. Ezeket a cetliket összegyűjtötték és elégették, ezzel is próbálták elűzni a szürkeséget és a telet. Az alsósok hagyományos kiszebábot égettek vidám dalokat énekelve, ezzel várva a tavaszt adta hírül Vargáné Gyömrei Anita, a diákönkormányzat munkáját segítő pedagógus.

A felsősök „rossz tulajdonságai” a tűz martalékává váltak (fotó: iskola)

A közös jelmezes felvonulás és a felsősök diszkója elmaradt, de a gyermekek és pedagógusaik vidám foglalkozások keretében gondoskodtak a jó hangulatról.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.