- hirdetés -

Győzelemmel kezdte a tavaszi hazai pontvadászatot az orosházi csapat.

A mérkőzés előtt az ULE 27 pontjával 7. helyen állt a tabellán, míg a Szeghalom 20 egységgel a 9. helyet foglalta el. Az előző fordulóban az ULE Gyulán szenvedett vereséget, a sárrétiek pedig otthon kaptak ki a Nagyszénástól. Októberben Szeghalmon a két csapat már találkozott egymással, akkor a szeghalmiak 4-3-ra nyertek. Ezúttal sikerült a visszavágás.

OMTK-ULE 1913 – Szeghalmi FC    2 – 1     (1 – 0)

Orosháza, 100 néző. Vezette: Szabó Péter (Vilmányi Simon, Molnár László Máté).

OMTK-ULE: Marunák – Varga P., Kovács D. (Dajcs), Kasuba, Selmeczy, Harangozó, Fehér (Csőke), Gedó, Szabó Á. (Péli), Vincze (Tóth L.), Miszlai. Edző: Buza Barnabás, Kvasznovszky József.

Szeghalmi FC: Nagy Sz. – Tatár, Cserna, Pukoli, Takács, Marton, Mészáros, Bihari (Szalóczi), Seres (Turi), László (Fazekas), Trippon. Edző: Boruzs István.

Az erős szélben nem alakult ki folyamatos játék. Az első félidőben a vendég csapatot támogatta a szél. A 2. percben egy gyors kontratámadás végén Mészáros lövését védte Marunák kapus. A 21. percben Pukoli távoli átlövését ütötte szögletre az orosházi kapus. A 22. percben veszélyeztetett előszőr az ULE. Fehér 18 méteres lövését védte a vendégek portása. A 31. percben a mérkőzés legnagyobb helyzetét hagyta ki a Szeghalom. Tatár vitte kapura a labdát, lövését Marunák bravúrral hárította. A 40. percben szöglet utáni kavarodásban Varga emelt félfordulattal a hálóba, 1-0.

Fehér Bence (j) gólja három pontot ért (fotó: Bohus Krisztián)

A második félidőben az orosháziakat támogatta a szél, ennek megfelelően a hazaiak sorra rúgták a szögleteket, eredmény nélkül. Az 52. percben váratlanul egyenlített a Szeghalom. László lépett ki a védők vonalából és gurított a kifutó kapus mellett a hálóba, 1-1. A 76. percben Gedó alapvonalról visszagurított labdáját Miszlai bombázta a kapu fölé. A 82. percben Miszlai átadását Fehér lőtte éles szögből a hosszú sarokba, 2-1. A 93. percben Tatár megkapta második sárga lapját, majd a pirosat.

Buza Barnabás: Az előző fordulóban jól játszottunk Gyulán, mégis kikaptunk, most halványabb teljesítménnyel sikerült megszereznünk a három pontot. Ilyen a futball!

Az OMTK-ULE március 5-én, Sarkadon lép pályára.

Fotó: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.