- hirdetés -

Felajánlotta segítségét az önkormányzat a háború elől menekülő kárpátaljai gyermekes magyar családoknak. Az átmeneti lakhatási lehetőség mellett, hétfőtől a Polgármesteri Hivatal udvarán egy gyűjtést szerveznek a bajba jutott külhoni magyarok megsegítésére.

A világ most az Ukrajna és Oroszország között zajló háborúra figyel. Az orosz katonák már Kijevet támadják, az ukrán civil lakosság nagy része menekül az országból, sokan Magyarország felé veszik az irányt.

Fájó szívvel követjük figyelemmel a szomszédunkból tegnap óta érkező borzalmas híreket az orosz-ukrán konfliktus kapcsán. A háború szörnyű, a harckocsik dübörgése, a rakéták süvítése rémisztő, a veszteség, a fájdalom garantált – írja Dávid Zoltán polgármester a Facebook-oldalán.

– A város kész tettekkel is segítséget nyújtani. A menekülő ukrajnai magyarok közül néhány fiatal, gyermekes családnak átmeneti lakhatási lehetőséget biztosítunk. Orosházán nyugalmat, biztonságot találhatnak mindaddig, amíg rendeződik a helyzet és visszatérhetnek az otthonaikba, számíthatnak az orosházi közösségre és segítségünkre – hangsúlyozta Dávid Zoltán, hozzátéve, hogy az önkormányzat egy gyűjtést is szervez.

A városvezető bízik benne, hogy az orosháziak is csatlakoznak a jótékonysági akcióhoz és segítő kezet nyújtanak a kárpátaljai magyarságnak.

A tartós élelmiszerek mellett, gyógyszereket, higiéniai eszközöket, plédeket is várják. A felajánlásokat február 28. hétfőtől március 3. csütörtökig, délután három és öt óra között lesz lehetőség leadni a Polgármesteri Hivatal udvarán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.