- hirdetés -

A pénteki táncház után, most kifejezetten a gyerekeké volt a főszerep szombat délután a Petőfi Művelődési Központban. A családokat alkotóház, majd ezt követően a Csiga Duó gyerekműsor szórakoztatta.

A PMK farsangi programján 15 órától alkotóház várta a kicsiket, ahol kézműves foglalkozáson vehettek részt, amit a Nagycsaládosok Egyesülete segített. A résztvevők különböző álarcokat készíthettek, aminek díszítésében csak a képzelet szabhatott határt. A gyerekek nem csak papírból alkothattak maszkot, hanem a Velencei karneválból ismert gipszből kiöntött arcokat is kidíszíthették akrilfestékkel és körömlakkal.

Farsangiába kaptak meghívót a gyerekek

Az alkotóházat követően, 16 órától a Csiga Duó gyermekműsora kezdődött, Kalandozás farsangiában címmel, ahova többen, a mulatsághoz híven beöltözve érkeztek. Találkoztunk például kispandával, hercegnőkkel, de még szuperhősökkel is.

Mihály Csaba (Csabiga) és D. Nagy Ágnes (Ági Csiga) a délután folyamán elrepítették a gyerekeket és a szülőket a képzeletbeli Farsangiába, ahol nagy dolgok történtek és a gyerekek segítségére volt szükség, hogy sikeresen megmentsék az idei farsangot. A kicsik mindent megtettek, táncra perdültek, énekeltek közösen, a legbátrabbak az első sorba is beálltak. Végül a jókedv és a közös munka meghozta a gyümölcsét, a gonosz sárkányt sikerült elűzni. Így Farsangiában újra béke lett és a gyerekek legnagyobb örömére, megtarthatták a farsangot.

A PMK következő programjára is várnak mindenkit február 23-án szerdán, 18 órától, ahol a helyi tánccsoportok mutatják meg tehetségüket.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.