- hirdetés -

Az országos német nyelvi verseny januári fordulójában kiemelkedően szerepeltek a Vörösmarty diákjai.

A verseny középdöntőjébe Békés megyéből öt tanuló jutott be, ebből négyen az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola tanulói: Buzai Dorka és Dimák Dorottya a 7. évfolyamról, Buzai Brúnó és Lovas Olivér a 8. évfolyamról. Felkészítő tanáruk Jankóné Lövei Erika volt.

– Iskolánkban, az Orosházi Vörösmarty Általános Iskolában hosszú múltra tekint vissza a tehetséggondozás a nyelvoktatás területén is. A délelőtti órákon túl a tanulóink tehetséggondozó foglalkozások keretében bővíthetik tudásukat. Hetedik és nyolcadik osztályosok számára alapfokú nyelvvizsgára felkészítő tehetségsávok indulnak évről évre, melynek köszönhetően legszorgalmasabb tanulóink már nyolcadik osztály végén nyelvvizsga-bizonyítványt szerezhetnek. Az előkészítő munkát azonban már ötödik és hatodik osztályban elkezdjük – ismertette Jankóné Lövei Erika tanárnő.

A diákok elmondták, a siker révén újult erővel folytatják a tanulást.

– Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy bejutottam az országos német verseny megyei fordulójára. Remélem, minél jobban fog sikerülni ez is. Felkészítő tanárunknak köszönhető, hogy a versenyig további feladatsorokat tudunk kitölteni gyakorlásként, amelyeket igyekszünk gyorsan és helyesen megoldani – mondta el Buzai Brúnó. A szintén középdöntőbe jutó Lovas Olivér hozzátette még, hogy szintén nagyon boldog a továbbjutás okán, tanárnőjével sokat készül majd a március 3-i megyei versenyre.

A Vörösmarty iskolában az érdeklődő tanulók a történelmet német nyelven tanulhatják heti egy órában. A nemzetközi Erasmus+ és E-Twinning pályázatoknak köszönhetően a tanulóknak lehetőségük nyílik a német nyelvű kommunikációra más országok diákjaival is.

Kiemelt kép: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.