- hirdetés -

Idén ünnepli 120. születésnapját a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a kerek évforduló kapcsán pedig külsőségek terén is igyekszik megújulni. Jelenleg vízszigetelést és homlokzatfelújítást is végeznek az iskolában, melyekről Orosz László, az intézmény vezetője számolt be.

1902-ben nyitotta meg kapuit a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, ahol Orosz László szerint a pedagógiai, szakmai munkát a folyamatos megújulás és innováció jellemzi, ehhez pedig szeretnének a külsőségek terén is felzárkózni.

– Az iskola életében fontos eseménynek számítanak a mostani felújítási munkálatok. A Békéscsabai Tankerületi Központ, mint a Vörösmarty iskola fenntartójának és működtetőjének anyagi forrásait felhasználva módunkban áll, hogy a régi iskolaépületünknél vízszigetelést, illetve homlokzatfelújítást végezzünk – árulta el az igazgató.

A munkálatok helyi vállalkozó bevonásával is zajlanak, mely során többek között az épület külső homlokzati (tehát utcafronti) felújítása zajlik egészen az ereszcsatornáig. A 48 millió forintos felújítás részét képezi még ezen kívül az eresz alatti falburkolás felújítása, illetve a párkányok, termek javítása.

– A kivitelezés alatt építési területekről beszélünk, amit a megfelelő szabályozással elkerítünk, elkülönítünk a gyerekektől. A falátvágás jellemzője ugyanis, hogy gyakorlatilag a fűrész is benyúlik az épület belsejébe, ezért a jelenlegi helyzetet szakaszosan oldottuk meg. Egy-egy osztályunk ilyenkor pár napra átköltözik egy másik terembe, amíg ott dolgoznak a szakemberek. A szigetelés várhatóan két hét alatt elkészül a Vörösmarty és Deák utcai régi épület területén – nyilatkozta Orosz László.

Az állványozásra a szigetelési feladatok elvégzése után kerül sor és indul a látványos homlokzati rész felújítása is. Az igazgató hangsúlyozta, a tanárokkal közösen arra törekszenek, hogy az oktatás a munkálatok idején is zavartalan legyen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.