- hirdetés -

Megújul a buszmegállók jelentős része Orosházán, összesen 42 darab korszerű, paddal ellátott utasvárót telepítenek. A munka hétfőn a régi utasvárók elbontásával kezdődött, a következő két hétben elkészülnek a több mint száz millió forintos beruházással.

Az orosházi képviselő-testület még tavaly októberben döntött arról, hogy szerződést köt a Publimont Kft.-vel, amely vállalta, hogy modern, esztétikus, a XXI. századi szakmai elvárásoknak megfelelő utasvárókat telepít. A városban összesen ötven darab önkormányzati tulajdonú buszmegálló van, ennek több mint háromnegyede teljesen megújul. Dávid Zoltán polgármester szerint nagy lehetőséget jelent ez a beruházás Orosházának.

– Az orosháziak régi igénye valósulhat meg, ami ráadásul a város költségvetését sem terheli. A várók megújulása azonban nemcsak a lakosság számára, hanem a városkép szempontjából is fontos, mivel egységes és modern arculatot kölcsönöz településünk köztereinek. Az előzetes megállapodások alapján 38 darab buszmegálló korszerűsítéséről volt szó, de további négy korszerű, mutatós és praktikus várót sikerült kialkudni a vállalkozónál – fogalmazott a városvezető.

A Publimont Kft. az önkormányzattal kötött megállapodásban vállalta az utasvárók legyártását, helyszínekre szállítását és telepítését, valamint az ezzel kapcsolatos minden ügyintézést, költséget, amelyek meghaladják a száz millió forintot is. A telepítést végző cég elvégzi továbbá valamennyi utasváró rendszeres tisztítását, karbantartását és szükség esetén a balesetveszélyes állapot elhárítását is.

A kivitelező cég úgy tájékoztatta az OrosCafét, hogy az új pavilonok fedettek, paddal ellátottak lesznek. A szerkezetük rendkívül tartós, így hosszú évekre megoldást jelentenek a tűző napsütésben, zuhogó esőben vagy szeles időben buszra várakozó utasok részére. A tető minden esetben kétrétegű, ragasztott, színezett biztonsági fóliával ellátott üvegből készül, amely UV-álló és árnyékol is egyben.

A cég a megállókban egy-egy darab B1 méretű, álló formátumú infótáblát biztosít az önkormányzat részére, amelyek kizárólag önkormányzati és közérdekű, gazdasági reklámnak nem minősülő célokra használhatók fel. Ezen túl a város forgalmasabb közterületein információs célú berendezéseket is kihelyez, amelyek egyik oldalán hirdetéseket helyezhet el az önkormányzat.

Hétfőn már meg is érkezett az első kamion a buszmegállók alkatrészeivel, ezzel párhuzamosan elindult a régi várakozók elbontása és elszállítása is. A tervek szerint a következő két hétben az összes helyszínen végeznek a szakemberek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.