- hirdetés -

Jubileumi, tizedik születésnapja alkalmából koncerttel örvendeztette meg ismerőseiket, családtagjaikat és a zenekedvelőket az Alföld Quartet január 25-én, a Művészetek Házában.

Ismét egy színvonalas koncert helyszíne volt január 25-én a Művészetek Háza, a fellépő Alföld Quartet emellett egy különleges évfordulót is ünnepelt. Az együttes éppen 10 éve alakult, azóta pedig számos felejthetetlen fellépésen vannak már túl. Hoffmann Ágnes, a zenekar tagja elmondta, ezek közül is kiemelkedik egy öt évvel ezelőtti fellépés, amikor Békéscsabán, a Jókai Színház vigadótermében játszottak egy klasszikus felállású koncerten.

– Az én életemben nagyon fontos helyet foglal el mind a zenekar, mind a mostani jubileum. Én a családdal 11 évvel ezelőtt költöztünk Orosházára és hamarosan meg is ismerkedtem a kamarapartnereimmel, elkezdtünk együtt zenélni, azóta pedig teljesen összenőttünk. Nagy szeretettel gondolok fellépésünkre, próbánkra, kiváltképp erre a mostani jubileumi összejövetelre.

Összesen három vonósnégyes fog megszólalni: egy barokk kor környéki, egy nagy klasszikus Beethoven-vonósnégyes és mivel a Magyar Kultúra Napja volt nem olyan régen, egy kedves fiatal zeneszerző barátunk a mi felkérésünkre írt át egy darabot, ami pedig a zárós szám lesz. Örömben, bánatban, könnyebb és nehezebb időszakban is kitartottunk egymás mellett, bízunk benne, hogy akár a következő 10 évre is előre tudunk tekinteni – nyilatkozta a fellépés előtt.

Kardosné Bánhidi Éva, a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója tortával köszöntötte a születésnapos együttest, majd Jankó Zita osztott meg néhány személyes történetet vagy érdekességet a zenekarról. Felidézte, hogy milyen sokat készültek a nagy napra, izgatottan várták, hogy a koncerttel mindenki megkaphassa azt, amit ők is egymástól az elmúlt évtized alatt.

Mint mondta, ő öt éve csatlakozott a formációhoz, de zenésztársai, Hoffmann Ágnes, Szomorné Budai Mariann és Szomor István már akkor sem voltak ismeretlenek számára, hiszen együtt jártak korábban iskolába. Ez az összeszokottság pedig az előadáson is visszaköszönt, hiszen produkcióikat egytől egyig taps és elismerés fogadta. Emlékezetessé tették jubileumukat, de nem szeretnének leállni, hiszen a következő hónapokban is számos fellépés vár rájuk.  

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.