- hirdetés -

Megkezdte a felkészülést a tavaszi idényre az orosházi focicsapat.

A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 5. helyén álló Orosházi MTK-ULE együttese nem sokat pihent a téli szünetben, a Buza Barnabás-Kvasznovszky József edzőpáros már január elején találkozásra hívta a keretet az ULE-Sportcentrumba. Mint azt Tóth-Kása Sándor, az ULE elnöke elmondta, az őszi szezonban a kitűzött célt teljesítették a fiúk, korrekcióra nincs szükség.

A felsőház a minimális cél

– Továbbra is a fő célunk az, hogy minél több fiatal, saját nevelésű labdarúgó kerüljön fel a felnőtt csapatba. A tavasszal további 16 éves fiatalt hozunk fel. Ebben az erős megyei I. osztályú mezőnyben szeretnénk a felsőházba jutni és a dobogóra vagy a dobogó közelébe kerülni. Kellene egy-két erősítés, de ez a játékos-állomány alkalmas a céljaink elérésére – véli az egyesület elnöke.

A dobogó sem elérhetetlen

Az edzői team tornatermi, konditermi és szabadtéri edzésekkel igyekszik a kellő erőállapot megszerzésére ösztökélni a játékosokat.

– Január 8-án kezdtük meg a felkészülést. A fizikai terhelések mellett két teremfoci torna is színesítette a munkát. Heti négy alkalommal edzünk, célunk a dobogó elérése. Három felkészülési mérkőzést már lekötöttünk, a Békésszentandrással, a Végegyházával és a Szentesi Kinizsivel. A bajnoki folytatásra február 19-én kerül sor, amikor csapatunk a Gyulai Termál otthonába látogat – adta tudtul Buza Barnabás szakmai vezető.

Az ötödik helyről várja a csapat a folytatást (fotó: BT)

A góllövőlista élén

Miszlai László csatár az őszi szezon után vezeti a góllövőlistát. Az orosházi játékost egyéni terveiről is kérdeztük.

– Sikerként könyvelem el, hogy féltávon vezetem a góllövőlistát. Nincs megállás, elkezdtük a felkészülést, hogy minél eredményesebbek lehessünk tavasszal. Nagyon várjuk már, hogy a felújított Mátrai Stadionban focizhassunk. Tudjuk, hogy látott már szebb napokat is az orosházi felnőtt labdarúgás, de törekszünk kihozni magunkból a legtöbbet, és minél hamarabb elérni a céljainkat – nyilatkozta bizakodva a gólkirály-jelölt focista.

A csapat két teremtornán is részt vett január első heteiben. Január 16-án a 32 megyei csapat részvételével zajlott Oros Ablak-Békés Megyei Teremkupán a 2. helyen végzett.

Miszlai László vezeti a góllövőlistát (fotó: Horváth Bence)

kiemelt archív fotó: BT

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.