- hirdetés -

Ács-Sánta Katalin hegedűn, Császár Zsuzsanna zongorán, Velez Alekszandra pedig gordonkán játszott Haydn, Beethoven, Schubert és Mendelssohn műveiből január 17-én a Művészetek Házában.

Ismét zeneszó csendült fel január 17-én a Művészetek Házában, ahol a zongoratriók klasszikus zeneirodalmába nyerhettek betekintést a művészetet kedvelő érdeklődők. Ács-Sánta Katalin hegedű-, Császár Zsuzsanna zongora-, míg Velez Alekszandra gordonkajátékkal szolgálta ki a közönséget.

Mindhárman a Szegedi Tudományegyetem hallgatói voltak, mindhárman foglalkoztak már korábban zenével, közösen viszont eddig még kevesebbszer léptek fel.
– Ács-Sánta Katalinnal évfolyamtársak voltunk, és Velez Alekszandrával is már több, mint 10 éve kezdtük a közös munkát. Így hárman viszont tavaly ősszel Makón álltunk össze először – mesélte Császár Zsuzsanna.

– Ami engem illet, a kapcsolatom a zenével már nagyon régen, tulajdonképpen óvodás koromban kezdődött. Rengeteget énekeltem és táncoltam, amire hamarosan felfigyeltek a szüleim is, az óvónőim pedig azt javasolták nekik, hogy írassanak be zeneiskolába. 6 éves koromban kezdtem a zongoratanulmányaimat és 11-12 éves koromban már tudtam, ezzel szeretnék foglalkozni. Azóta pedig egy pillanatig sem bántam meg – tette hozzá.

Mint mondta, a zongorás trió irodalom rendkívül gazdag, így Haydn, Beethoven, Schubert vagy éppen Mendelssohn műveiből is előadtak közönségüknek. Ami talán kicsit szokatlan volt, hogy a legtöbb dalból inkább rövidebb tételeket ragadtak ki, így próbálva kicsit még jobban felkelteni a nézők érdeklődését, hogy ha majd hazamennek, meghallgassák az egész művet is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.