- hirdetés -

Újra csapatot talált Boér Gábor. Az orosházi kötődésű labdarúgóedző a szlovén Nafta Lendva együtteséhez írt alá. A szakemberrel beszélgettünk az új lehetőségről.

A 16 csapatos szlovén másodosztályú bajnokságban jelenleg a negyedik helyen álló Nafta Lendva együttese a napokban bejelentette, hogy edzőt vált és az új edző személyét Boér Gáborban találta meg. Az orosházi trénert állandó segítője, Makra Zsolt is követi.

A ZTE, a Győr és a Budafok után nem érzed visszalépésnek a szlovén másodosztályt?

– Semmiképpen sem érzem visszalépésnek, hiszen ha így lenne, akkor nem írtunk volna alá. Lehet, egy kicsit kiesik ez a hely az otthoni perifériából, de pontosan ismerjük az itteni viszonyokat és lehetőségeket, hiszen amikor a ZTE-ben dolgoztunk, akkor volt rálátásunk a klubra és a szlovén focira. Az eddigi tapasztalataink és az első benyomások ezt mind alátámasztják, és úgy gondolom nagyon jó helyre kerültünk. A szlovén foci is folyamatosan fejlődik és nekünk is egy komoly tapasztalat megismerni egy másik focikultúrát.

Milyen opciókkal írtatok alá, mik az elvárások?

– Egy éves szerződést kötöttünk a lendvai klubbal, amely a lejárta után opcióval hosszabbítható. Az elvárásnak két fontos tétele van: az egyik szempont, hogy folyamatosan fejlődjön a csapat, mind taktikailag, fizikálisan és eredményekben is. Amennyiben lehetséges lépjünk szintet, azaz jussunk fel az első osztályba. A másik szempont az, hogy egyénileg képezzük, fejlesszük a játékosokat és próbáljunk piacképes labdarúgókat „kinevelni”, vagy éppen a testvércsapatunknak, a ZTE-nek átadni.

Edzésben a csapat a Boér-Makra páros irányításával (forrás: NK Nafta facebook)

Mit lehet az új csapatodról tudni?

– A Nafta Lendva nagy múltú egyesület, hiszen 1903-ban alapították és sok-sok éven keresztül az első osztályban szerepelt. A környéken nagyon meghatározó szerepet töltenek be, hiszen az első csapat mellett az utánpótlásra is komoly figyelmet szentelnek a vezetők. A nyár közepére elkészül az akadémiai is, amely mind infrastruktúrában, mind utánpótlásképzésben komoly előrelépés lesz és még vonzóbbá fogja tenni az egyesületet. A lendvai klub magyar tulajdonban van, hiszen a ZTE partnercsapata, és szorosan együttműködik a két egyesület.

Milyenek a feltételek?

– Minden olyan feltétel adott, amely a komoly munkához kell. A stadion nagyon szép környezetben van, és teljes mértékben megfelel az elvárásoknak. E mellett rendelkezünk négy füves edzőpályáva és két műfüvessel is.

Boér Gábor és Makra Zsolt (forrás: NK Nafta facebook)

Erősítés?

– Erről korai beszélni, hiszen még most kezdtük a munkát. Természetesen egyeztetni fogunk a vezetőkkel, de nem prioritás, hiszen jó állománnyal rendelkezünk. Nagyon jó szemléletű a csapat, amelynek összetétele rendkívül fiatal, de rendkívül motivált is. A vezetők mindenben segítenek, és folyamatosan azt érezhetjük, hogy egy profi, jól működő „team” tagjai lettünk.

Hogyan alakul a felkészülés?

– Január 10-én kezdtük a felkészülést, amely igencsak hosszú lesz, hiszen itt március elején startol a bajnokság. Kilenc edzőmérkőzés szerepel a programban, amelyet remélem, nem húz keresztbe az időjárás. Edzőtáborba nem megyünk a vírushelyzet miatt, de azt gondolom minden eltervezett munkát meg tudunk valósítani itt is.

Sok sikert!

– Köszönjük!

A lendvai Sport Park, a feltételek adottak (forrás: NK Nafta facebook)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.