- hirdetés -

Száznál is több gyermek álma teljesült 2021-ben is Orosházán a Jézuska Járat jóvoltából. Az évek során hagyománnyá váló civil kezdeményezés idén is beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen rengeteg angyal ajánlott fel valamit a rászoruló gyerekeknek. Az ajándékokat a rendezvény szokott helyszínén, a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor-termében vehették át, december 15-én.

Évekkel ezelőtt, Petrus Márta jóvoltából indult el a Jézuska Járat kezdeményezése Orosházán, ami az évek során hagyománnyá nőtte ki magát. Idén is izgatottan, kezdetben még kissé megszeppentem nézték az óriási ajándékhalmot a Petőfi Művelődési Központban a gyerekek, mielőtt kézhez kapták volna őket. Az elmúlt évek rendezvényeihez hasonlóan ezúttal is az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata segített a kívánságok összegyűjtésében és a beérkező ajándékok kiosztásában.

– Egyre inkább nő azoknak a gyerekeknek a száma, akiket ilyenkor karácsony közeledtével meg tudunk ajándékozni. Az idei évben 136 gyerek kívánságát váltották valóra az angyalkák, akik egyébként nemcsak Orosházáról, de az ország több pontjáról, sőt külföldről is küldtek ajándékokat.

Ezek nagyon különbözőek, a gyermekek életkorának megfelelően lettek összeállítva, a legdrágábbak közülük a tabletek, de sokan kértek különböző gyermekjátékokat, ruhaneműt, könyveket, amiket összegyűjtöttek a kollégáim azoktól a családoktól, akikkel kapcsolatban állnak és ma végre eljött a nagy nap, bízunk benne, hogy ezekkel az ajándékokkal sikerül szebbé varázsolni az itt jelen lévők karácsonyát – nyilatkozta Halustyik Éva intézményvezető.

Hozzátette, olyanok is jelentkeztek náluk, akik már visszatérő támogatók, évek óta vásárolnak ajándékokat a gyerekeknek. A rendezvény meglepetésvendége, az X faktorból ismert Ruszó Tibi volt, aki mint mondták, egy személyes példakép lehet a gyerekek előtt abban, hogy honnan hova lehet eljutni. Ezt követően Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a jelen lévő családokat, békés és boldog ünnepeket kívánva nekik.

Végül nem maradt más hátra, mint hogy a gyerekek is átvegyék várva várt ajándékaikat, a csomagok így gyorsan gazdára találtak, sokaknak szebbé téve a karácsonyát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.