- hirdetés -

A város több helyszínén fákat ültetnek a Városüzemeltetési Zrt. munkatársai, de további virágokat, bokrokat, talajtakaró növényeket helyeznek ki Orosháza közterületein. A fásítási program fontosságát Dávid Zoltán polgármester is hangsúlyozta.

Több mint félszáz, összesen 65 darab facsemetét ültettek Orosházán. A feladatot az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. (VÜRT) munkatársai végzik az őszi-téli fásítási program keretében. A Barátság utca mellett, a déli tó partján, az Ady Endre utcán, a Huba és Könd utcák kereszteződésében, illetve a Szőlő körúton is ültetnek fákat.

– Gömbakácot, gömbjuhart, gömbkőrist és pusztaszilt is ültetnek a kollégák a város több pontján. A munkálatokkal előreláthatólag még ezen a héten végzünk – tájékoztatta az OrosCafét Benkő Ferenc, a VÜRT vezérigazgatója.

Fotó: Kecskeméti Krisztina

A fásítási program a klímavédelem és az egészségesebb környezet érdekében is fontos, ezért erre minden évben külön forrást biztosít az önkormányzat. Idén közel három és fél millió forintot különített el a városvezetés.

– Mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél több növény borítsa a város utcáit, hogy az elöregedett, kivágásra ítélt fákat pótoljuk. Aki fát ültet, bízik a jövőben, ezért az önkormányzat csatlakozik minden olyan kezdeményezéshez és támogatja, ami Orosháza zöldítését segíti elő – fogalmazott Dávid Zoltán polgármester.

Megtudtuk, a facsemeték mellett 200 tő talajtakaró rózsa, 90 levendula, 185 kecskerágó is végleges helyére került, néhány tő vérborbolya, kékszakáll, lonc és kúszó boróka társaságában.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.