- hirdetés -

Egy pályázat keretében megvalósuló interaktív kiállítást rendez december 6-tól kezdve egy héten keresztül a Petőfi Művelődési Központban a Békés Megyei Önkormányzat. Az érdeklődők megyei értékekkel ismerkedhetnek meg egy eddig még sosem látott eszköz segítségével.

Hagyomány, érték, közösség Békés megyében – ezzel a névvel indított pályázatot a Békés Megyei Önkormányzat, melynek keretében december 6-án egy interaktív kiállítást hoztak létre a Petőfi Művelődési Központban, a 20 helyszínen megvalósuló sorozat helyszínén.
– Rendhagyó megnyitóra jöttünk, mert ezúttal nem képek és különböző eszközök vannak egy nagy teremben, hanem egy békéscsabai cég által fejlesztett 3 dimenziós bemutató eszközt csodálhatunk meg, mely gyakorlatilag 2 televízióból áll, erre gyártottunk le olyan tartalmakat, melyek bemutatják a megyei értéktár részeit – foglalta össze Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat elnöke.

Hozzátette, minden helyszínen, így Orosházán is egy hétig tekinthetik meg az interaktív kiállítást az érdeklődők, ezt követően pedig a pályázaton kívül a többi településen is szeretnék bemutatni. A tárlaton Csasztvan András, a Szarvasi Cervinus Teátrum ügyvezető igazgatója köszöntötte a vendégeket. Kiemelte, hogy a projekt feladata nem más, mint azokat az értékeket népszerűsítse, melyre joggal lehetünk büszkék nemcsak a megyében, hanem országos szinten is.

Józó Tamásné, az Orosházi Értéktár Bizottság elnöke is kifejtette, milyen jó érzés, hogy a megyei értéktárban jó néhány orosházi érték is helyet kapott. A tavalyi év februárjában indult a bizottság második szakasza, melynek során kilenc értéket választottak az értéktár tagjai közé. Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere is köszöntötte a megjelenteket.

– Orosháza büszke arra, hogy ez a különleges kiállítás elérkezett pár napra Orosházára, úgy gondolom, hogy ezzel a különleges eszközzel még érdekesebbé tudjuk tenni a Petőfi Művelődési Központba betérő vendégek számára azokat a dolgokat, melyekre méltóképpen kell emlékeznünk, meg kell őriznünk őket és a megfelelő helyen kell őket kezelni – hangsúlyozta a polgármester.

Az interaktív kiállítást december 12-ig tekinthetik meg az értéktár iránt érdeklődők és a Petőfi Művelődési Központba látogatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.