- hirdetés -

A csapat nélküli edző jelenleg pihen és újabb feladatokra készül.

Az orosházi Boér Gábor üstökösként robbant be a magyar futball vérkeringésébe. Békéscsabai sikeredzőként került 2019-ben a Győri ETO FC csapatához, majd rövid időt töltött Kazincbarcikán. A 2020/2021. évi szezont az NB I-es Zalaegerszeg kispadján töltötte, majd az NB II-es Budafok edzője lett. Októberben bontottak szerződést, azóta pihen, regenerálódik, tanul és meccsekre jár.  Néhány hete Rákóczitelepen, szombaton pedig az OMTK-ULE-Okány mérkőzésen bukkant fel.

Győrből, majd Egerszegről, legutóbb Budafokról is idő előtt távoztál. Mivel magyarázták Budafokon a „válást”?

– Nem nagyon indokolják ilyenkor a vezetők. Más, új impulzusokat szeretnének, majd az idő eldönti, hogy jól döntöttek-e.

Mit csinálnál másképpen a munkád során?

– Semmit! Úgy gondolom, hogy Budafokon az elmúlt két évet túlértékelték a klubban, ez meg is tévesztette őket. (Az előző szezonban az NB I-ben szerepelt a csapat – a szerkesztő). A kiesés után kicserélődött a keret, tudtuk, hogy idő kell a minőségi munkához. Természetesen a szakmai stáb sem ezt az eredménysort képzelte el (A csapat a 15. helyen állt az edzőváltás idején – a szerkesztő). Azt gondolom, hogy „lefocizni” nem tudtak minket, taktikailag nem nőttek fölénk.

Boér Gábor hamarosan új kihívások elé néz (fotó: Betkó T.)

Hogyan telnek a napjaid?

– Pihenéssel! Nyilván vannak olyan családi dolgok, amik jelenleg előtérbe kerülnek. Sokat vagyok a családdal, próbálom a családi kapcsolataimat ápolni, ami munka mellett mindig nehezebb. Közben keresgéljük az új lehetőséget. Ez körvonalazódik már, de nem szeretnék semmit elkiabálni.

Mikor láthatunk újra a kispadon?

– Valószínűleg januártól, ez akár a jövő héten eldől.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.