- hirdetés -

A második gyertyagyújtás is lázba hozta az orosháziakat, ez alkalommal is megtöltötték a teret a városi adventre érkezők. Igaz, nem kis extra várt a gyerekekre, ezen a vasárnapon ugyanis maga a Mikulás is megjelent Orosháza főterén.

A múlt heti időjáráshoz képest most kegyes volt az ég a városi adventre érkezőkhöz, épp csak hogy szemerkélt az eső ezekben a kora esti órákban. A megjelenteket a szervező Petőfi Művelődési Központ csapata és az adventi programsorozat létrejöttét segítő szervezetek nevében B. Imre Julianna, a PMK kulturális szervezője köszöntette. Az ünnepi műsort ezen a vasárnapon is az egyik orosházi iskola, ez alkalommal a Székács Evangélikus Iskola tanulói és tanárai adták, akik karácsonyi dalokkal és versekkel segítették a hallgatóságukat az adventre hangolódásban.

A záró produkció teljesen elvarázsolta jelenlévőket, Nyemcsok Sarolta varázslatos énekhangja és Palacsik János odaadó zongorakísérete tökéletes összhangot teremve gyökereztette földbe a lábakat.

A verseket és dalokat követően igen elgondolkodtató beszéddel állt színpadra Ördög Endre evangélikus igazgatólelkész.

– Az advent időszaka a várakozásról, a készülődésről szól. De ugyanakkor tudjuk, hogy amire várakozunk, az már eljött. Akit várunk, már itt van, vagy már régen el is ment közülünk. Advent második vasárnapja mindig erre a furcsa kettősségre hívja fel a figyelmet. Az idő egészen különleges módon összecsúszik ebben az ünnepben. Amikor hív az ének a jászolhoz, nem érezzük furcsának, hogy még előttünk áll az igazi nagy születésnap, pedig valójában tudjuk, hogy az már eljött.

– De a jelenben meg kell születnie nálunk is, és át kell élnünk a találkozást, mert csak akkor van értelme annak, ami a múltban történt. Akkor volt értelme, ha ma megtaláljuk benne az új lehetőséget, az új utat, a gyűlölet helyett a szeretetet, az önzés helyett az áldozatkészséget, a „nemszeretem” nap helyett a boldog holnapot.

– Ezért érdemes várunk arra, hogy aki már régen itt van, nekünk is személyes, mindennapi valóságunkká váljon. Várakozásunk nem hiábavaló, nem múltba nézés, hanem a jelen öröme, és a holnap békessége – zárta gondolatatait Ördög Endre.

Az adventi koszorú második gyertyáját az evangélikus igazgatólelkész lobbantotta lángra, ezt követően Kovácsovics Fruzsina fantasztikus, interaktív gyerekkoncertje vette kezdetét. Felcsendült minden dal, ami egy gyermekműsorhoz kell, a Süss fel naptól kezdve a Télapó itt van című énekig számtalan ismert és közkedvelt dallam kelt életre.

Az énekesnő elárulta, igazán kedves a számára ez az időszak. Nemcsak azért, mert nagyon szereti a Karácsonyt, hanem azért is, mert rengeteg gyerekkoncertet ad ilyenkor országszerte, és nagyon sokszor találkozik a Mikulással is.

A gyerekek pedig, mint tudjuk, a leghálásabb közönség, akik őszinte lelkesedéssel képesek átadni magukat a táncnak és a zenének.

A közös éneklés után megérkezett a fehér szakállú, piros ruhás Mikulás is, aki a színpadon várta a gyerekeket. Mindenki válthatott vele néhány szót, és természetesen az összes gyermeknek jutott a puttonyából szaloncukor is.

A megjelentek száma bizonyítja, hogy a szervezőknek ezen a vasárnapon is sikerült megszólítani az orosházaiakat, december 5-én is láthatóan jól érezte magát minden korosztály az aprócska gyerekektől az idősebb generációig.

Ehhez hozzájárultak a színpadi produkciók mellett a kísérő programok is, úgy, mint az ingyenes korcsolyapálya, az óriás adventi mesekönyv, a betlehemi jászol vagy épp a karácsonyi manó, aki igen jó szelfipartnernek bizonyul. Az Oros-haza Baráti Kör és a Rotary Club a rendezvény ideje alatt most is forró teával, forralt borral és finom kaláccsal kedveskedett a megjelenteknek.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.