- hirdetés -

– Kiemelten fontos, hogy minden iskolai szünetben biztosítva legyen a nehéz helyzetű gyermekek számára a megfelelő étkezés, ezzel is segítünk az érintett családoknak. Orosháza önkormányzata tehát – igazodva a Gyermekvédelmi törvény rendelkezéseihez – saját költségvetése terhére az előttünk álló téli szünetben is biztosítja a meleg ebédet az érintetteknek a téli tanítási szünet mind a hét munkanapján – mondta le Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere.

Orosháza város jegyzője, dr. Burai Mihály tájékoztatásából kiderül, hogy
ingyenes téli szünidei étkezésre jogosultak a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, bölcsődés, óvodás, általános és középiskolás korú gyermekek 5 hónapostól – 18 éves korig, ideértve azokat a gyermekeket is, akik nem rendelkeznek intézményi (bölcsődei, óvodai, vagy iskolai tanulói) jogviszonnyal.

– A téli szünidei étkeztetés során az egyszeri meleg ételt – ételhordóban történő elszállítással – az Eötvös tér 2. szám alatt lehet átvenni, a december 22-e és január 2-a közötti időszakban, munkanapokon – részletezte dr. Burai Mihály.

A szervezés a Hajnal utca 1. szám alatt működő Családsegítő Szolgálat feladata, itt lehet jelezni az igényeket (a postai úton kiküldött igénylőlapon), átvenni az étkezési jegyeket, illetve jelezni, ha valamilyen oknál fogva nem kérik az ebédet. A Családsegítő Szolgálatnál a nyilatkozatot december 17-ig kell benyújtania a törvényes képviselőknek, az arra igényt tartók segítséget kapnak a kitöltésében is. A Családsegítő Szolgálathoz előzetes időpontfoglalással lehet fordulni hétfőn, szerdán és pénteken a délelőtti órákban, csütörtökön a délutáni órákban. Időpontot a 06 68/412-317-es telefonszámon foglalhatnak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.