- hirdetés -

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola november 22-én, az egészségvédelmi hét keretében lehetővé tette az Orosházi Mályvavirág Pont vezetőjének, hogy a 6. évfolyamnak előadást tartson a HPV-vírusról, illetve a HPV elleni védőoltásról.

Ismeretes, hogy Magyarországon a hetedikes lányok, illetve 2020-tól a hetedikes fiúk kérhetik a HPV elleni ingyenes védőoltást. Természetesen ehhez először meg kell ismertetni a fiatalokat, szüleiket a HPV-vírussal, ennek következményeivel. Miután a szülőknek a vírushelyzet miatt előadást tartani jelenleg nem lehetséges, ezért Farkas Attiláné rendhagyó osztályfőnöki órák keretében beszélt a témáról.

– A fiatalok érdeklődéssel és nagy komolysággal vettek részt a foglalkozáson, majd több kérdést is feltettek a vetítéssel színesített órákon. Természetesen a döntés szülők és gyerekek közös döntése kell, hogy legyen! A hatodikos osztályok az előadás végén oklevelet kaptak, mely szerint Mályvavirág nagykövetek lettek, hiszen aktívan részt vettek a HPV és az ehhez kapcsolódó daganatos betegségeket megelőző tevékenységben – mondta el Farkas Attiláné pedagógus, az Orosházi Mályvavirág Pont vezetője.

A 6.b osztály érdeklődve vett részt az órán (fotó: iskola)

Korábban megírtuk, hogy a Mályvavirág Alapítvány 2013 májusában alakult meg, méhnyakrák-megelőzéssel és rehabilitációval foglalkozik. Az alapítvány számos programmal, kezdeményezéssel dolgozik azért, hogy a nők tudatossá váljanak a méhnyakrák megelőzésében, hogy minél többen tisztában legyenek azzal, a méhnyakrák megelőzése legnagyobb részt rajtunk múlik. A rendszeres szűrővizsgálat életet menthet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.