- hirdetés -

Adománnyal támogatta a koronavírus-járvány által tragikusan érintett családokat a Rotary Club. Az érintettek egy támogató okiratot írtak alá a Petőfi Művelődési Központ tárgyalójában.

Fennállása során a Rotary Club, így annak orosházi tagszervezete is feladatának tekintette a nehéz helyzetbe kerülő emberek támogatását. A koronavírus-járvánnyal sújtott időszakban ez még inkább aktualitást nyert. Így tettek november 23-án is a Petőfi Művelődési Központ tárgyalójában, amikor a járvány által tragikusan érintett családok tagjainak nyújtottak át támogatást.

Dr. Deák György, a Rotary Club Orosháza 2021/2022-es évének megválasztott elnöke hangsúlyozta, az egyesület is érzi annak a súlyát, hogy a vírus mekkora károkat okoz az ország lakosságának. Ennek megsegítésére több klubban is alakultak hasonló szerveződések, akik igyekeznek támogatni azokat a családokat, akik erre rászorulnak.

Egy támogató okiratot írtak alá az eseményen (Fotó: Horváth Bence)

– A mi támogatásunk főképp az előző év kormányzójának, dr. Himer Lászlónak, valamint a külső tagjaink illetve saját tagjaink felajánlásából tevődött össze. A Családsegítő Szolgálat segítségével kerestünk olyan családokat, akiket a most felajánlott összegből igyekszünk támogatni, hogy egy kicsit könnyebben vészeljék át ezt a nehéz időszakot.

Nem azért jöttünk most ide, hogy ünnepeljünk bármit is, hanem hogy próbáljunk segíteni. Reméljük, hogy hamarosan átesünk ezen a negyedik hullámon, több pedig már nem lesz. Az anyagi segítség véleményem szerint nem elegendő ahhoz, hogy ezt a sok szenvedést orvosolja, de hátha csak egy kicsit is tud segíteni. Sajnálom, hogy egy ilyen alkalommal kell ezt a támogatást nyújtanunk, de ezzel a vírussal sajnos most kénytelenek vagyunk együtt élni – tette hozzá dr. Deák György.

Vendégeiknek egy támogató okiratot készítettek, melyet ezt követően mindannyian aláírtak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.