- hirdetés -

Kora reggel óta sokan várnak az orosházi oltópontok előtt, hogy felvegyék a koronavírus elleni oltást. Ezen a héten regisztráció és időpontfoglalás nélkül, azonnal felvehető bármelyik oltás.

Az átoltottság további növelése és a járvány megfékezése érdekében november 22-e, hétfő és november 28-a, vasárnap között “Oltási akcióhetet” szerveznek az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontjain. Ezen napokon az oltóhelyek reggel 7 és este 19 óra között lesznek nyitva, ebben az időszakban megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat, és akár a második, harmadik oltást felvenni kívánókat is.

–Azoknak, akik már felvették az első vagy a második oltásukat, tehát korábban már regisztráltak az interneten, továbbra is az időpontfoglalást javasoljuk akár a második vagy a harmadik oltásukat akarják felvenni. Egész hétre megemeltük a foglalható időpontok számát, aki időpontra érkezik, gyorsabban végez – olvasható a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet közleményében.

A Könd utcai szakrendelőnél reggel sokan várakoztak

Hétfőn reggel sokan várakoztak a Könd utcai szakrendelő előtt, többségük regisztráció és időpontfoglalás nélkül érkezett. Nekik többet kell várni, hiszen ez esetben az oltási regisztrációt érkezési sorrendben, a helyszínen végzik el a Békés Megyei Kormányhivatal kollégái, csak ezt követően kaphatják meg az oltást.

Sokan várakoznak, de jól halad a sor (Fotó: Dancsó József)

A várakozók többsége a harmadik oltását szeretné felvenni, de találkoztunk több, első oltottal is.

Mint elmondták, sokat haboztak, felvegyék-e az oltást, de úgy látják, az egészségük és a munkájuk érdekében kell. Arról nem is beszélve, hogy van egy sor olyan hely, rendezvény, ahová csak a védettek mehetnek.

Többen nyilatkoztak arról, hogy idősek lévén nem egyszerű számukra az időpontfoglalás, a regisztráció, így inkább állnak sorban egy kicsit, de megkaphatják a vakcina harmadik adagját, ami a súlyosbodó járványhelyzetben feltétlenül szükségesnek is látszik.

A sorban állást igyekeznek elviselhetőbbé tenni a Magyar Vöröskereszt munkatársai is, akik vállalták, hogy reggel héttől egészen estig meleg teával várják az oltásra érkezőket és a szükséges papírok kitöltésében is segítenek a sátorban.

A Vöröskereszt munkatársai teával várják az oltakozókat és a nyomtatványok kitöltésében is segédkeznek (Fotó: Dancsó József)

Ott tartózkodásunk ideje alatt azt láttuk, hogy az orosházi kórház oltópontjain olajozottan mennek a dolgok, haladnak a sorok, tehát aki még nem tette, ezen a héten bátran keresse fel az oltópontok valamelyikét.

Arról, hogy milyen vakcinát lehet felvenni, kinek hol kell várakozni, hol lehet előre regisztrálni és időpontot foglalni, valamint hogy milyen papírokat kell hozni az oltásra, a linkre kattintva talál bővebb információt: https://oroshazikorhaz.hu/nagy-az-erdeklodes-az-oltasi…/

Kiemelt kép: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.