- hirdetés -

A Szikhát menhelyen élő kutyák hangos ugatása fogadta a református iskola diákjait pénteken délelőtt. A fiatalok nem érkeztek üres kézzel, rengeteg eledelt és játékot vittek.

Azért szerveztem a gyűjtést, hogy jobb élete lehessen a kutyáknak, fontos, hogy esélyt adjunk nekik – fogalmazott Orovecz Katica, a református iskola egyik tanulója. A kezdeményezésére három hét alatt rengeteg felajánlás gyűlt össze a Szikhát Kutyamenhely számára.

A fiatal minden egyes szavából átjött az állatok szeretete, szenvedélyesen beszélt arról, miért tartotta fontosnak, hogy megszervezze az adománygyűjtést.

– Sok olyan kutya van, akinek sajnos nem jut otthon, ennivaló és sok minden más, ami egy gazdis kutyának megvan. Nagyon szeretek a Szikhát Kutyamenhelyen lenni, nagyon cukik és kedvesek az itteni kutyák, ahogy a maga módján mindegyik az. Amelyik kutya ugat, vagy harap az is a csak a félelem miatt van, ha a bizalmába fogadnak minket, akkor kezessé válnak – mutat rá Katica.

Jó pár kört megtettek mire az autó hátuljából minden egyes tápot, konzervet és játékot kipakoltak, amit Pusztai Ilona a menhely vezetője vett át az adományozó diákoktól.

Fotó: Horváth Bence

– Nagyon sokat jelentenek a felajánlások, hiszen több mint száz kutyánk van a menhelyen. Nagyon örülünk, hogy nem csak tápot kaptunk, hanem játékokat is. Az állatok nagyon imádják a labdákat, plüssöket attól függetlenül, hogy pillanatok alatt szétszedik – mondja mosolyogva a menhelyvezető.

Pusztai Ilona hozzátette, hogy külön öröm, hogy a református iskola diákjai ilyen lelkesedéssel segítik a menhelyet évről évre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.