- hirdetés -

A Main One Stúdió 2021-es évét saját projektjei határozták meg. Nemrég egy négy részből álló videoklipet készítettek el, mely egy érdekes újdonságot hozott a stúdió életébe. Innentől kezdve ugyanis a kulisszák mögé is bepillantást nyerhetnek a munkájuk iránt érdeklődők. Erről, valamint jövőbeli terveikről is megkérdeztük őket.

– Idén inkább a saját projektek mentek. A legnagyobb ilyen munkának, ami nemrég jelent meg egy négyzenés kis album adta az alapját. Arra találtam ki, hogy csinálunk hozzá egy összefüggő, hosszabb klipet, ami tulajdonképpen négy klipet jelent, de egymáshoz illesztve. A lényege, hogy bár stílusában mindegyik más, mégis egy összefüggő történetet meséljen el – árulta el Tóth B. Richárd, a stúdió vezetője.

Elmondta, maga a projekt az előkészületekkel és az utómunkával együtt mintegy 2-3 hónapot vett igénybe, ebből maga a forgatás 14 napot tett ki. Ez utóbbi sem telt izgalommentesen, magáról a folyamatról szintén készítettek videót.
– Ez is négy részben fog kijönni, az elsőt nemrég tettük közzé a stúdió Youtube-csatornáján. Már ez is elég tartalmas volt, hiszen jócskán lerövidítve is 17 percesre sikerült, a továbbiakat majd szerdánként tervezzük megjelentetni. Ezen kívül igyekszem mindig besegíteni másoknak is a stúdión belül – sorolta.

Tóth B. Richárd ismertette a stúdió jelenlegi projektjeit, terveit (Fotó: Horváth Bence)

Elmesélte, a koronavírus-járvány kissé visszavetette őket a külsős munkák terén, így jelenleg a tartalomgyártás elsődleges célja a saját maguk szórakoztatása és természetesen a fejlődés, igyekeznek minden munkájukból tanulni és a későbbiekben is hasznosítani az ott tapasztaltakat. Épp ezért a jövőben a mostanihoz hasonlóan minden munkáról és eseményről készítenek majd egy magát a forgatást bemutató videót is, hogy a nézők is betekintést nyerjenek abba, hogyan zajlik a munka ilyenkor a Main One Stúdióban. Nem szakmai oldalról közelítenék meg, a lényeg, hogy az emberek érdekesnek találják.

– Sok időt igényel, de a végeredmény mindig megéri. Nekem a mostani klipünkből a második rész volt a személyes kedvencem, ami a Devil’s Waltz nevet viseli. Maga az egész történet arról szól, hogy egy fiatal lánynak szerelmi bánata van és olyan szerekhez nyúl, melyekhez nem kellett volna és a történet azt mutatja be, amit ő álmodik, ami a képzeletében lejátszódik. A végén pedig rájön, hogy hülyeséget csinált. A második rész ezen belül azt mutatja be, hogy az ördöggel táncol.

Az ördög elcsábítja és ez az elején még tetszik neki, nyilván maga az ördög is egy előnyösebb figurának van akkor még ábrázolva, aztán persze a végén megmutatja az igazi arcát és akkor már a lánynak se igazán tetszik ez a szituáció. Ez a rész illetve az utána következő harmadik klip igényelte a legnagyobb munkát, mert utóbbinál elég nagy díszletet építettünk ki, szerintem a legnagyobbat a stúdió eddig története során – árulta el Tóth B. Richárd.

Több mint két évvel ezelőtt egy pályázat miatt kerestük meg a stúdiót, ezért megkérdeztük, hogy ilyen téren vannak-e terveik a következő hónapokra.
– Idén sajnos jobbára egybe estek a klip forgatási munkálataival, így nem vettünk részt benne. Jövőre viszont már úgy előre tervezni, hogy a kettő ne üsse ki egymást, így oda is szeretnénk majd készíteni valami különlegeset – tudtuk meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.