- hirdetés -

Hosszú, a covid-helyzet miatti kihagyás után ismét nemzetközi partnereket fogadtak a Vörösmarty iskolában.

Az iskola jelenleg is futó Culture is Our Common Treasure, vagyis A kultúra a közös kincsünk c. Erasmus+ KA229 pályázatának eddigi találkozói a koronavírus járvány miatt elmaradtak. Ezen a héten viszont meglátogatta a Vörösmarty iskolát a partnerintézmények két-két fős pedagógus képviselete.

Az Olaszországból, Portugáliából és Görögországból érkező delegációk a három napos itt tartózkodásuk alatt megismerkedhettek a magyar intézmény művészetekkel kapcsolatos tevékenységeivel. Rajzórát, technikaórát, énekórát és néptáncfoglalkozást, is megtekintettek az iskolában. A szabadulószobából is eredményesen kijutottak. Csütörtök délután ellátogattak a Kodály Zoltán Gyermekkórus próbájára is. Emellett részt vettek angol órán ahol innovatív módszereket ismerhettek meg. Lenyűgözte őket az iskola felszereltsége és ahogy a nevelők tevékenykedtetik a gyerekeket.

A vendég tanárok videófelvételt is készítettek a kórus próbájáról (Fotó: Horváth Bence)

Olasz részről Silvana Laiso, Portugáliából Maria de Silva, Görögországból
Joanna Gakou nyilatkoztak élményeikről. Kiemelték az ének tanítás, a Kodály módszer magas színvonalát, és elvarázsolta őket a kórus egységes, tiszta hangzása. Gyermekektől ilyet még soha nem hallottak. Érdekes és jó gyakorlatokat láttak, melyeket hazatérésük után, iskolájukban hasznosítani tudnak majd. Mint elmondták, jó élményekkel, szakmai tapasztalatokkal gazdagodva térnek haza.

A projekt következő mobilitásai már a tanulók személyes bevonásával
zajlanak majd.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.