- hirdetés -

A Justh Zsigmond Városi Könyvtár Gyerekkönyvtára is nagy lelkesedéssel készül a Márton-napra. Hétfőn a legkisebbeket szólították meg libás programjaikkal, a Lehel utcai óvodások érkeztek az intézménybe tanulni, játszani, kézműveskedni.

A Lehel utcai óvodások a tegnapi napon megtapasztalhatták, milyen érzés hangoskodni a könyvtárban. A gyerekek és a könyvtár dolgozói egyaránt nagy izgalommal készültek a november 8-ai programra, melynek minden egyes eleme Mártonhoz és a lúdhoz kapcsolódott. Egy színes, vetítéssel egybekötött történetmeséléssel indult a délelőtt, aminek köszönhetően az ovisok megtudták, ki is volt az a Márton, mit tett ő, és hogy miért emlegetik a nevét mindig a ludakkal együtt. Ezután jött egy kis libaszámolgatós játék, és lehetőség nyílt a közös éneklésre is. A könyvtár minden alkalmat megragad, hogy meglepje a város apróságait egy érdekes, élményt nyújtó programmal. Ezeken a találkozókon természetesen nem marad el az intézmény bemutatása sem.

Márton története a vetítővásznon (Fotó: OrosCafé)

– Ha már eljönnek hozzánk az óvodások játszani, tanulni, mindenképp fontosnak tartjuk, hogy megismerjék magát a könyvárat is – mesélte Hagymásiné Lazanyecz Anikó könyvtáros, a rendhagyó könyvári nap szervezője. –Megmutatjuk nekik a nálunk található könyveket – ma például kiválogattunk több Mártonhoz és a ludakhoz köthető kötetet –, és mesélünk nekik az általunk kínált szolgáltatásokról is. Ez nem csak most, Márton-nap közeledtével van így, minden jeles ünnep kapcsán igyekszünk a gyerekeket meglepni valamilyen programmal.

A Márton-napi legenda megismerése mellett a gyerekek hallhattak az ünnephez kötődő étkekről, a libalakomáról, valamint az ide tartozó népszokásokról, néphagyományokról is. Az apróságok egy közös mondókázással bizonyították a könyvtár dolgozóinak azt, hogy ők bizony már az óvodában is tanultak a ludakról. A délelőtt kézműveskedéssel zárult. Mi mást is készíthettek volna a gyerekek ezen a különleges napon, mint egy kedves kis papírlibát!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.